Seitse kolmest tabanud Saage: hea, et ma liiga palju palli ei saanud

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Saage
Kristo Saage Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere Tarva tagamees Kristo Saage andis meeskonnakaaslaste toel vägeva kontserdi. Ta saatis Antwepeni Giantsi vastu teele 9 kolmesest, milledest tabas 7. Nii vedas ta Tarva klubi ajaloo esimese eurosarja võiduni. Belglaste Atwerpen alistati 77:75.

«Oleme meeskonnana rohkem kokku sulanud ja pall liigub rünnakul väga hästi,» rääkis 26 punkti kogunud Saage. «Aga hea, et ma liiga palju palli ei saanud, muidu oleks ehk rohkem mööda visanud.» Tegelikult näitas head kaugvisete oskust kogu Tarva meeskond – 31st kolmesest tabas 15.

«Mul on mängijate pärast väga hea tunne, eriti aga selle mehe üle, kes siin mu kõrval istub,» sõnas Tarva peatreener Andres Sõber Saagele osutades. «Minu jaoks on oluline, et igast mängust jääks midagi näppude vahele. Tänase põhjal tundub, et hooaja algusega võrreldes oleme muutunud paremaks. Ja kui ma saan treenerina kõrgel tasemel mänginud meestelt tagasisidet, et oleme õigel teel, on eriti hea tunne. Tähtis on see, et head mehed mõtleksid ühte moodi.»

Sõber vaatas eile koos meeskonnaga videot Atwerpeni mängust ning nähtule tuginedes üritas mängu alguses kimbutada vastaseid maa-ala kaitsega. Näiliselt ei osutunud see tõhusaks – vastane harutas kaitse hästi lahti ja Tarval tekkisid probleemid oma kaitselaua kontrollimisega, kuid treener nägi selles käigus siiski kasu.

«Tegin oma analüüsi ja seepärast otsustasingi maa-alaga alustada. Vastas olid võimsad ja kiired mehed ning see segas neil rütmi saavutamast,» selgitas Sõber. «Tegelikult ei saanudki nad lõpuni oma mängu käimu. Mida pikemalt nad ründasid, seda parem meile.»

Sõbrale oli see vastaste peatreeneri Paul Vervaecki üle juba teine magus võit. Kaks suve tagasi alistas ta Eesti koondise peatreenerina Sarajevos U20 EMi B-divisjoni poolfinaalis Belgia kolm punktiga. Vervaeck oli toona belglaste peatreener.

Tarva, kui meeskonna paremaks muutumise suhtes oli Saage treeneriga sama meelt. «Euromängud annavad meile nii palju juurde, et kui koduliigas kohtud Tallinna Kaleviga, siis ongi tunne, et oled nagu kogu aeg vaba,» märkis ta.

Pärast esimest ringi on Tarval kõik võimalused jõuda alagrupis kahe parema hulka. Prantslaste Dijonil ja hollandlaste Den Boschil on 2 võitu ja 1 kaotus, Tarval ja Antwerpenil võit ja 2 kaotust. «Usun, et meil on kõik võimalused – Dijon on pisut tugevam, kuid ülejäänud meeskonnad täiesti võrdsed,» hindas Saage.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles