Glebova läheb taliuniversiaadile medalit püüdma

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova.
Jelena Glebova. Foto: Liis Treimann

Eesti Akadeemilise Spordiliidu juhatus kinnitas oma viimasel koosolekul XXVI taliuniversiaadi koondise. Taliuniversiaad toimub 11.-21. detsembril Itaalias Trentino ümbruses.

Koondises on kokku 14 sportlast – kaks iluisutajat, üks kiiruuisutaja ja lumelaudur, kolm kahevõistlejat ja seitse murdmaasuusatajat.

Sel korral on suurimad lootused seotud iluuisutajatega, sest naiste üksiksõidus teeb kaasa oma kolmandal universiaadil võistlev Jelena Glebova. Eelmiselt kahelt universiaadilt on ette näidata neljas ja seitsmes koht. EASL loodab, et seekord jõuab Glebova sihile ning tuleb tagasi medaliga.

Meeste üksiksõidus teeb oma universiaadidebüüdi Viktor Romanenkov, kes on näidanud head uisutamist ning loodetavasti saab talle universiaadist uus tähis oma sportlasteel. Mõlemal iluuisutajal on kaasas ka treener, vastavalt Igor Krokavec ja Anna Levandi. Kiiruisutamises teeb debüüdi Mart Markus. On alust arvata, et universiaadi kiire uisurada aitab kaasa uute Eesti rekordite sünnile.

Lumelauas läheb kõrgemaid kohti püüdma Madis Bachmann, kellel on samuti juba eelmise universiaadi kogemus olemas. Kahevõistluses on juba varem universiaadil võistelnud Raiko Heide kõrval võistlustulle minemas gümnasistid, meie tulevikulootused Rauno Loit ja Karl Mustjõgi.

Ka murdmaasuusatamises lähevad rajale mitmed meie noored tulevikulootused nagu Alvar-Johannes Alev, Kati Tammjärv, Simo Jaanipera jt. Enim on koondises võistlejaid Tallinna Ülikoolist – neli võistlejat, Tartu Ülikoolist ja Tartu Ülikoolist on kummastki kolm ja Sisekaitseakadeemiast üks võistleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles