Lotuse boss: Räikkönen ei pidanudki palka kätte saama

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen (vasakul).
Kimi Räikkönen (vasakul). Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskonna omanik Gerard Lopez tegi Brasiilia etapil üllatava avalduse – Kimi Räikkönen ei pidanudki kokkuleppe kohaselt meeskonnalt enne hooaja lõppu palka kätte saama.

Räikkönen avalikustas enne Abu Dhabi etappi, et Lotus pole talle käesoleva hooaja eest sentigi palka maksnud. See tuli avalikkusele suure üllatusena, sest napp kuu aega varem oli Lotus kinnitanud, et kõik palgad on õigeaegselt tasutud. Lopezi sõnul tehti aga enne hooaja algust soomlasega suusõnaline kokkulepe, et hooaja jooksul arendab meeskond autot ja maksab Räikkönenile palgasumma alles aasta lõpus.

«Seda pole paberil kirjas, aga leppisime nii kokku. Teised sõitjad on palgaküsimustes ehk punktuaalsemad,» lausus Lopez portaalile Motorsport Total. «Kusjuures samamoodi oli ka eelmisel aastal. Tegu oli meeskonna siseasjaga, millest kasvas välja hooaja ehk isegi suurim uudis,» nentis Lopez. Tema sõnul aitas skandaali puhkemisele kaasa ka Sebastian Vettel ülemvõim rajal, mis sundis ajakirjanikke uusi huvitavaid teemasid otsima.

«Ainus vahe võrreldes mullusega on see, et Kimile esitati küsimus ja ta vastas ausalt. Kui keegi oleks taibanud eelmisel aastal sama asja küsida, oleks ta samamoodi vastanud,» selgitas Lotuse tiimiomanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles