Taaramäe tiimikaaslane võib seitsmeks aastaks vangi minna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Cofidise meeskonnas koos Rein Taaramäega pedaaliv 33-aastane profirattur Guillaume Levarlet sai süüdistuse tahtmatus tapmises. Levarlet põhjustas liiklusõnnetuse, milles hukkus eksrattur Arnaud Coyot.

Levarlet juhtis Citroen Xsarat, mis sõitis pühapäeva hommikul kell 6.30 Beauvais' lähedel teelt välja. Rängalt vigastada saanud Coyot viidi Amiensi haiglasse, kus ta sama päeva pärastlõunal suri, vahendab cyclingnews.com. Levarlet ja kolmanda mehena autos olnud Ag2r-i meeskonna rattur Sebastien Minard said kergemaid vigastusi.

Levarlet võeti sündmuskohal vahi alla, kuid vabastati esmaspäeval. Kui ta kohtus süüdi mõistetakse, võib teda oodata lisaks 100 000 euro suurusele rahatrahvile ka kuni seitse aastat vangistust. Väljaande Le Parisien teatel oli kolmik tagasiteel Beauvais's asuvast ööklubist.

Nii Le Parisien kui ka teine päevaleht L'Equipe tsiteerisid uurimisega seotud, kuid tundmatuks jääda soovivat isikut, kelle sõnul oli Levarlet vereproovis alkoholitase napilt üle lubatud normi. Prantsusmaal on lubatud rooli istuda kuni 0,5-promillise näiduga. Muude mõnuainete tarvitamise jälgi proovist ei leitud.

Eelmise aasta lõpus profispordiga lõpparve teinud Coyot jõudis kümme aastat kestnud karjääri jooksul esindada Cofidise, Unibet.com-i, Caisse d’Epargne'i ja Saur-Sojasuni meeskonna värve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles