Kümnendik jalgpalli MMi piletitest on müümata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik jalgpalli MMi piletiomanik
Õnnelik jalgpalli MMi piletiomanik Foto: SCANPIX

Kuu aja pärast Lõuna-Aafrika Vabariigis algava jalgpalli MMi piletitest on kümnendik müümata.

MMi korraldajad arvavad, et nende 280 000 pileti eest  võib rebimiseks minna veel viimastel hetkedel, kirjutab sky.news.com.

MMi korralduskomitee pressiesindaja Rich Mkhondo sõnul ei ole liigseks muretsemiseks põhjust.

«Viimasel kolmel nädalal on piletit müük väga hästi läinud, MMi vastu on suur huvi. 2,88 miljonist piletist on müümata vaid kümme protsenti,» kinnitas Mkhondo.

64 mängust vaid viis on lõpuni välja müüdud. Selleks on avamäng Johannesburgis 11. juunil, kus vastamisi on Lõuna-Aafrika Vabariik ja Mehhiko. Välja on müüdud ka Brasiilia ja Portugali mäng, kaks poolfinaali ja finaal.

Kõikidele ülejäänud mängudele on pileteid veel saada.

Möödunud kuul langetas  Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA otsuse, et MMi pileteid tohib Lõuna-Aafrikas müüa nii piletimüügikohtades kui ka internetis. Kuna piletite saamine lihtustus, tekkis ka tohutu huvi kasv.

Pileteid on mitmes hinnaklassis. Mõeldud on ka neile, kelle sissetulekud just eriti suured ei ole.

FIFA lootis, et välismaalt saabub Lõuna-Aafrika Vabariiki jalgpalli MMi vaatama umbes 400 000 turisti. Praeguse seisuga on see arv kuskil 300 000 lähedal.

Suure hulga välismaalastest jalgpallifännide eemalejäämine arvatakse olevat tingitud ikka kestvast majanduslangusest, mitte niivõrd kartusest Lõuna-Aafrika Vabariigi kuritegevuse ees.

Väiksem arv turiste ei pruugi tagada hotellide ja muudele majutusasutuste loodetud sissetuleku suurenemist.

Majandusanalüütikute kinnitusel annab jalgpalli MM Lõuna-Aafrika Vabariigi majandusele aga ergutava süsti ning võib aidata majanduslangusega kiiremini toime tulla.

2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlused toimuvad 11. juunist kuni 11. juulini Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles