Tuneesia nõuab Kameruni arvelt endale MM-piletit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Matip (nr 21) Kameruni koondise särgis.
Joel Matip (nr 21) Kameruni koondise särgis. Foto: SCANPIX

Tuneesia jalgpalliliit esitas FIFAle protesti, nõudes Kameruni meeskonna diskvalifitseerimist, mis lubaks MMile pääseda hoopis Tuneesial.

Tuneeslaste väitel kasutas Kamerun nende omavahelises kokkuvõttes 4:1 võidetud play-off-kohtumises Joel Matipi ja Eric Choupo Motingi, kes poleks tohtinud platsile joosta. Kui tavaliselt puudutavad sellised protestid aga kollaseid kaarte, siis Tuneesia arvates ei tohiks Matip ja Choupo Moting üldse Kameruni esindada.

Mõlemad mehed on sündinud Saksamaal. FIFA andis esialgse avaldusega teada, et Kamerun pole siiski mingeid reegleid rikkunud. Tasub märkida, et Matip on jõudnud viimase viia aasta jooksul Kameruni esindada juba 18 ja alate 2010. aastast koondises mängiv Choupo Moting 22 korda.

Olukorra lisairoonia peitub selles, et Tuneesia ise jõudis play-off-faasi ainult tänu Roheneemesaarte diskvalifitseerimisele - väikeriik oli kasutanud 2:0 võidumängus keelu all olnud mängijat. FIFA lükkas Roheneemesaarte protesti tagasi, kuid riik on esitanud kaebuse Spordiarbitraaži.

Aafrika valiktsüklis on mängutulemuste hilisem tühistamine tavaline - MM-valikmängudes juhtus seda koguni üheksal korral. Teiste hulgas sai tehnilise võidu ka Kamerun, kui nende 0:2 kaotus Togole pöördus nende kasuks, sest Togo oli väljakule saatnud mängukeeldu kandva Jacques Alexys Romao.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles