Ferrari presidendi võimumäng: meie oleme kõige tähtsamad

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari president Luca Cordero di Montezemolo.
Ferrari president Luca Cordero di Montezemolo. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja meeskonna Ferrari president Luca di Montezemolo, kes alles eelmisel nädalal naeris välja sarja juhi Bernie Ecclestone'i väite, et tema järglaseks võib saada Red Bulli praegune boss Christian Horner, väitis ühtlasi, et Ferrari meeskond suudaks sellisele valikule veto peale panna.

Kuna 83-aastane Ecclestone peab Londonis kohtu ees aru andma 2005. aastal toimunud äritehingu kohta, kus ta jättis ühe osapoole väidetavalt ilma 100 miljonist dollarist, väitis ta, et süüdimõistva otsuse korral näeks ta enda mantlipärijana just Red Bulli meeskonda juhendavat Hornerit. «Kas Ecclestone arvab tõesti, et Horner võiks olla tema järeltulija? Mida aasta edasi, seda rohkem ta naljaviskamist naudib. Tore näha, et talle meeldib endiselt seda teha,» ironiseeris Montezemolo seepeale Itaalia telekanalis RAI.

Samale telekanalile antud intervjuus väitis Montezemelo ka seda, et kui Ecclestone tõesti otsustaks ohjad anda Hornerile, oleks Ferrari ainuke tiim, kes seda takistada suudaks.

«Me oleme ainuke meeskond, kellel on vetoõigus. Sellest rohkem poliitilist võimu pole võimalik omada!» kelkis Montezemolo. «Oleme teadlikud oma positsioonist vormel-1 sarjas. Ilma meieta oleks see täiesti teistsugune,» lisas Ferrari president.

CNNile antud intervjuus kinnitas kohtukäimisega tegelev Ecclestone, et ta ei tahtnud oma sõnades Hornerist otsest mantlipärijat teha, ent kui selleks on aeg, siis on tõepoolest Ferraril võimalus selles kaasa rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles