EMi asemel lõikusele minev Liivamägi: panin vist veidi üle

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Liivamägi.
Martin Liivamägi. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ujumiskoondist tabas sel nädalavahetusel toimuva lühiraja Euroopa meistrivõistluste eel tagasilöök, sest A-normi täitnud Martin Liivamägi peab tiitlivõistluse asemel minema operatsioonile.

Eesti ujumiskoondise peatreener Riho Aljand kinnitas, et täna hommikul doktor Mihkel Mardna juures konsultatsioonil käinud Liivamägi EMile sõita ei saa, vaid läheb lõikusele. «Martinil on neljas-viies selgroolüli väljasopistunud. Doktor Mardna sõnul ei ole mingisugust võimalust, et seda manuaalteraapiaga terveks teha, vaid ainult lõikus,» selgitas Aljand.

EMilt eemale jääva Liivamägi enda sõnul oli tegemist tõsise tagasilöögiga. «Viimased neli kuud treenisin kõvasti ja läksin täispanga peale välja, aga vist panin natuke üle,» nentis Liivamägi.

Probleem sai Liivamägi sõnul alguse mõned kuud tagasi. «Kaks kuud tagasi olin jõusaalis ja ühe harjutuse ajal tundsin, et mingi nõks käis ära,» rääkis Liivamägi. «Sain kohe aru, et tegemist ei ole lihasvenituse või -rebendiga, vaid millegi tõsisemaga. Kuna aga valu kadus 1-2 nädala pärast ära, siis arvasin, et pole hullu. Viimased kolm nädalat on aga valu kogu aeg tugevamaks läinud ja lõpuks muutus päris kannatamatuks,» selgitas Liivamägi.

Eesti ujumiskoondise üks liidritest lisas, et doktor Mardna sõnul vaevab teda sama mure, mis suusahüppaja Kaarel Nurmsalu vaid kümmekond päeva tagasi samuti operatsioonilauale saatis. Nurmsalul opereeriti närvivalu põhjustanud selgroolüli diski murdunud tükki. Esialgu Liivamägi veel ei tea, millal teda lõikuselaud ootab, ent noormehe enda sõnul sooviks ta sinna jõuda nii kiirelt, kui võimalik.

Taastumisprotsessi peale Liivamägi veel ei mõtle: «Selle kohta ma isegi ei uurinud veel eriti. Eks igal inimesel on see erinev ning tuleb ära oodata, kuidas operatsioon läheb.»

Eesti ujumiskoondis sõidab Taani 15 ujujaga, lühiraja EM toimub 12.-15. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles