Vene olukorrast Žalgirises: lähme homme trenni ja vaatame, mis edasi saab

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene
Siim-Sander Vene Foto: Marko Mumm

Leedu korvpallimeistrivõistluste finaalseeria neljandas matšis mängis Kaunase Žalgiris kohtumises Vilniuse Lietuvos Rytase vastu ilma peatreenerita.

Mäletatavasti vallandas Žalgirise meeskonna omanik Vladimir Romanov senise peatreeneri Darius Maskoliunase pärast kolmandat mängu. Kuna meeskonna juhendamisest loobus ka senine abitreener, siis täitis viimases kohtumises treeneri rolli meeskonna kapten Dainius Šalenga.

«Nad koos Browniga (Žalgirise ameeriklasest tagamängija Marcus Brown - toim) juhtisid seda mängu. Abitreener vist tundis, et vastutus on liiga suur ja loobus meeskonna juhendamisest,» sõnas Eesti koondislane Siim-Sander Vene. «Võrreldes senise karjääriga oli see (eile mäng - toim) hoopis teistsugune kogemus.»

Samas tunnistas ka Vene, et treeneri vallandamine tuli üllatusena kogu meeskonnale.

Žalgiris alistas viimases mängus koduväljakul vastase 83:70 ning viigistas finaalseeria üldseisu 2:2-le. «Meil oli ikka väga suur rahva toetus ja see andis meile lisakäigu juurde. Vastased vajusid ka natuke rohkem ära,» rääkis Vene.

Samas pole veel praeguseks selge, millises seisus läheb Žalgiris esmaspäeval vastu finaalseeria viiendale mängule, mis peetakse Vilniuses. «Lähme homme trenni ja vaatame, mis edasi saab,» lisas Vene. «Praegu vist ei tohigi enam uut peatreenerit registreerida, kuid eks nad proovivad mingile kompromissile jõuda.»

Samas viimastest kohtumistest on Eesti koondislane ise kõrvale jäänud. Teadupärast tohib Leedu liigas kohtumisele üles anda neli leegionäri ning nendeks on olnud ameeriklased Travis Watson ja Marcus Brown, horvaat Mario Delas ning sloveen Aleksandr Capin.

«Praegu on jah niimoodi jäänud. Meil seal ainult paar pikka jäänud on ja nemad seega mängivadki,» sõnas Vene.

Teatavasti on vigastuste tõttu on hooaeg läbi mõlema Žalgirise keskmängija Mirza Begici ja Povilas Cukinase jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles