Kehra valmistas Põlvale käsipalli karikafinaalis üllatuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti ja HC Kehra kohtumine.
Põlva Serviti ja HC Kehra kohtumine. Foto: Liis Treimann

Käsipallis peeti täna Eesti meeste karikavõistluste esimene karika poolfinaal, milles kerget soosikukoormat kandnud Põlva Serviti pidi tunnistama kodusaalis 18:21 Kehra klubi paremust.

Karikavõitja selgitatakse kahe mängu põhjal ning korduskohtumine on kavas laupäeval kell 16 Kehras. Postimees vahendab sellest mängust samuti otsepilti.

Enne mängu:

Serviti on tänavu pidanud 22 ametlikku kohtumist, millest võitnud 19 ja kaotanud kolm. Eesti Meistriliigas ja karikasarjas on alistatud kõik vastased, kaks kaotust tuli vastu võtta eurosarjas ning üks Balti liigas. Kehra/Horizon Pulp&Paperil on seljataga 20 mängu, kuid 14 võidu kõrvale on saadud ka üks viik ja viis kaotust.

Tänavu on Serviti ja Kehra/Horizon Pulp&Paper omavahel kohtunud kahel korral. Septembris toimunud Balti liiga matši võitsid põlvalased kodus 26:24 ning olid novembris Meistriliigas Kehras paremad tulemusega 24:29. Kuigi Serviti ja Kehra/Horizon Pulp&Paper on viimastel aastatel Eesti klubikäsipalli domineerinud, kohtuti viimati karikafinaalis 2010. aastal, kui põlvalased olid kahe mängu kokkuvõttes üle 72:52.

Aasta hiljem tuli karikavõitjaks Kehra/Horizon Pulp&Paper ning mullu Serviti. Mõlemal korral oli finaali kaotajaks HC Viimsi/Tööriistamarket.

Seniste tulemuste põhjal võib soosikuks pidada Servitit ja põlvalaste peatreener Kalmer Musting seda ei eitagi. «Paberil oleme küll kerged favoriidid, ent kõik mängud algavad seisult 0:0. Pealegi on Kehral see eelis, et teise mängu saavad nad kodus pidada. Ma ootan võrdset ja huvitavat seeriat, kus avamatš ilmselt midagi suurt veel ei otsusta. Usun, et otsustavaks saab kaitse ja see, kumb suudab oma mängu peale suruda,» ütles Musting. «Meil on mehed küll rivis, kuid viimane tõsisem kohtumine toimus novembri keskel just Kehraga. Pärast seda oleme saanud võite kergemalt.“»

Tugevate mängude nappust kurtis ka kehralaste juhendaja Jüri Lepp. «Meil on viimasel ajal olnud palju lihtsaid kohtumisi, kui välja arvata matš Riihimäki Cocksiga. See meil aga ebaõnnestus, sest me ei saanud oma kaitset korralikult tööle. Meil oli vahepeal olnud kergem periood, nemad aga tulid meie vastu euromängude pealt ja olid paremad,» meenutas Lepp.

«Karikafinaal on meie jaoks hooaja esimese poole tipphetk ning oleme selleks tõsiselt valmistunud,» lisas ta. «Mõlemad meeskonnad on teineteisele tuttavad ja kuigi Servitil on ühtlasem koosseis, ootan põnevaid lahinguid. Meie jaoks on oluline esimene kohtumine Põlvas hästi ära mängida, et kordusmatšiks võimalused säiliksid. Kui tegutseme nii nagu omavahelises Balti liiga mängus, siis on kõik võimalik.»

Veerandfinaalid:

ViaCon/Kehra – Viljandi HC 53:62 (24:35, 29:27)
HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Aruküla SK 70:51 (37:21, 33:30)
HC Viimsi/Tööriistamarket – Värska Originaal 69:59 (34:26, 35:33)
Põlva Serviti – SK Tapa 76:37 (41:19, 35:18)

Poolfinaalid:

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Viimsi/Tööriistamarket 72:56 (34:26, 38:30)
Viljandi HC – Põlva Serviti 44:79 (20:42, 24:37)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles