Reformierakond: jalgpalli EM võiks 2024 toimuda Tallinnas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla staadion.
Lilleküla staadion. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna Tallinna piirkond kohtus Lillekülas asuval A. le Coq Arenal Eesti Jalgpalli Liidu esindajaga, et arutada jalgpalli EM finaalturniiri Eestisse toomise võimalusi, esimene võimalus jalgpalli suurvõistlust Eestis korraldada võiks olla aastal 2024.

«Jalgpalli EM finaalturniiri kaaskorraldamine Tallinnas oleks mastaapne võimalus Eesti tutvustamiseks. Sellise mahuga ürituse läbiviimine on lisaks jalgpallirõõmu koju kättetoomisele tõukeks kogu siinsele teenindussektorile - alates hotellidest, toitlustajatest, lõpetades koristusteenuseid pakkuvate ettevõtetega,» ütles Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus. «Tallinna jaoks oleks see taas üks hindamatu võimalus ennast Euroopa kaardil säravalt välja tuua ja tutvustada,» vahendas erakonna pressiesindaja ta sõnu.

Pentus leidis, et üksinda oleks nii suure võistluse korraldamine meile liiga suur ülesanne, kuid koos Soome või Baltimaadega võiksime hakkama saada küll. «Kui Eesti Jalgpalli Liit selle suurvõistluse Eestisse toomise tõsiselt ette võtab, siis usun, et plaanile oleks palju toetajaid,» lausus Pentus.

Jalgpalli EMi Eesti poolne kaaskorraldamine eeldaks ka investeeringuid multifunktsionaalsete staadionite ehitamiseks. Edasi tuleks arendada nii Lillekülas asuvat A. le Coq Arenat, kui ehitada üks uus täismõõtmetes staadion.

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni  liige Õnne Pillak märkis, et investeeringute tegemiseks oleks mõistlik kasutada Euroopa Liidu rahasid. «Sellise tasemega ürituse korraldamine annab lisaks ettevõtjate poolt teenitavale otsesele kasule kindlasti noortele väga suure impulsi spordiga tegelemiseks,» sõnas Pillak.

«Jalgpallistaadionitesse investeerimine looks võimaluse kasutada uuendatud väljakuid edaspidi liiga klubidel ning anda praegused harjutusväljakud rohkem just noorte kasutusse. Nõudlust on selle järgi kindlasti väga palju,» lisas Pillak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles