Kullamäe eurosarjas edasipääsu kohta: oleme seda viis aastat oodanud

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Kristjan Teedemaa

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond võitis täna võõrsil Rootsi klubi Södertälje Kingsi ning kindlustas sellega Eurochallenge sarjas alagrupi esikoha ja edasipääsu vahegruppi. Tartu meeskonna peatreeneri Gert Kullamäe sõnul tõi võidu kindlam tegutsemine otsustavatel hetkedel ning abiks oli ka väike õnnefaktor.

Tasavägiselt kulgenud kohtumises sai Rock kiirelt 0:9 juhtima ning mõne minuti järel oli seis koguni 2:13. Siis ärkasid aga ka vastased ja avaveerandi lõpuks oli kodumeeskond läinud 24:21 juhtima.

«Meie mängu alguse edu oli seotud sellega, et vastased olid oma kaitseformatsiooni üles ehitanud veidike teistmoodi ja sundisid meie pikki kaugelt viskama,» selgitas Rocki peatreener Kullamäe. «Esimestel minutitel, kui meestel olid jalad värsked, siis visked muidugi läksid ka. Arusaadav, et 40 minutit niimoodi mängida ei saa, aga ma arvan, et meie pikad tõestasid, et kõik vastased peavad neid kartma ka kaugelt ning nad oskavad eemalt visata,» rääkis Kullamäe.

Teine veerandaeg möödus taas võrdselt ning alagrupifaasist edasipääsu jaoks oluline ellujäämismäng lõppes esimese kahekümne minuti järel Rocki 39:43 eduseisus. Pärast pingelist kolmandat veerandaega oli seis 59:59 viigis ning ka neljas veerandaeg möödus võrdsete heitlusena, ent lõpuks õnnestus Rockil seisuga 72:76 oma paremus maksma panna.

«Sellises mängus, kus on palju kaalul, loevad paljud pisiasjad ja see, kes otsustavatel hetkedel vähem eksib. Meil õnnestusid võtmemomendid veidike paremini ja seda eriti nende liidrite vastu. Muidugi tuleb sellistes kohtumistes veidike mängu ka õnnefaktor ning meie meestel õnnestus otsustavatel hetkedel oma visked ära panna,» analüüsis Kullamäe mängu järel.

Rocki tänane võit tähendas, et sellega kindlustati eurosarjas edasipääs järgmisesse faasi - saavutus, mida Eesti klubi suutis viimati 2008. aastal, kui Rock pääses FIBA EuroCupil Final Four turniirile. Kullamäe kinnitas, et enne tänast kohtumist võimalikele vastastele veel ei mõeldud, ent edasijõudmine oli kõigile siiski väga tähtis.

«Me ei ole veel jõudnud vaadata, kellega kokku lähme, sest kui me poleks seda mängu võitnud, poleks see tähtis olnud. Kindlasti on aga edasipääsu üle hea meel nii klubil, mängijatel kui fännidel, sest eurosarjamängud on ikka hoopis teise tähendusega ning oleme viis aastat seda oodanud. Siiralt hea meel on, et eurohooaeg jätkub loogiliselt ja saame veel mängida,» võttis Kullamäe edasiootava aja kokku.

Tartu klubi jätkab mängudega I-vahegrupis. Praeguseks on teada ka Rocki kolmest vastasest kaks. Rock läheb vahegrupis vastamisi venelaste Samaara Krasnõje Krõlja, rumeenlaste Medias Gaz Metani ning belglaste Antwerpeni Giantsiga.

Mängudega jätkatakse 14. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles