Apteegid ei saa tagantjärele Bernatski ravimitellimusi kontrollida

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingulabor
Dopingulabor Foto: SCANPIX

Kuigi apteegid peavad teadma, kellele ravimeid väljastatakse, on neil kohustus arveid säilitada vaid viimased kaks aastat.

Ravimiamet ütles «Aktuaalsele kaamerale», et arst saab Eestis müügiloaga ravimeid tellida apteegist või kirjutada välja retseptiga. Ained, mida Vitali Bernatski sportlastele väidetavalt süstis või andis, olid genotropiin ehk kasvuhormoon ja Recormon, mis on tuntud kui EPO, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kui palju ravimeid kirjeldatud perioodil telliti, seda ei osata täna enam öelda. Ravimiamet andmetel kasutas näiteks 2012. aastal kasvuhormooni iga päev umbes 100 ja EPOt 600-700 inimest.

Bernatski rääkis eilses Eesti Päevalehes, et vahendas aastatel 1995–2007 paljudele Eesti kergejõustiklastele ravimeid, mis sisaldasid dopinguaineid – kasvuhormooni ja EPOt. Ka tegi ta enda sõnul kahel puhul sportlastele süste – ühel korral vahetult enne tiitlivõistlust – ja koostas ainete doseerimise plaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles