Miks Barrichello karistuseta pääses?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubens Barrichello
Rubens Barrichello Foto: SCANPIX

Eilse Monaco vormel-1 etapi järel on enim kirgi kütnud seitsmekordsele maailmameistrile Michael Schumacherile määratud 20-sekundiline ajatrahv, ent sellest pole üldse juttu olnud, kas ja kuidas karistatakse Rubens Barrichello ebasportlikku käitumist.

Barrichello tegi 31. ringil avarii, kui ta lõpuks pidama jäi, viskas silmanähtavalt ärritunud brasiillane oma vormeli rooli keset rada ning ronis siis ise autost välja, vahendab Pitpass.

Selline käitumine on aga reeglitega otseses vastuolus, kuna määrustekohaselt tuleb rool asetada auto peale.

Lisaks võinuks Barrichello käitumisel olla palju kurvemad tagajärjed, kuna vaid mõned hetked hiljem möödus õnnetuspaigast Karun Chandhok, kes sõitis üle Barrichello auto rooli, õnneks midagi hullu aga ei juhtunud.

Schumacherile määrati väidetavalt keelatud möödasõidu eest 20-sekundiline karistus üsna peatselt pärast sõidu lõppu, ent Barrichello võimalikust karistusest pole aga siiani sõnagi juttu olnud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles