Kas Soome legendi teine tagasitulek lõpeb muinasjutuga?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas lõpeb Janne Ahoneni teine tagasitulek?
Kuidas lõpeb Janne Ahoneni teine tagasitulek? Foto: SCANPIX

Sellel hooajal tegi oma teise tagasituleku tippsporti Soome suusahüppelegend Janne Ahonen. 36-aastane Ahonen on tõusnud taas Soome koondise esinumbriks ning Sotši olümpial kõrgete kohtade püüdmine polegi teab mis ulmeline unistus. Asjale lisab vürtsi tõsiasi, et Ahoneni medalikogust puudub individuaalne olümpiamedal.

Suusahüpete maailmakarikasarjas hoiab soomlane hetkel 17. kohta. Viimastel aastatel on meie põhjanaabrite hüppemehed alla käinud ja koondise parimaks meheks kerkis hoopis koos soomlastega treeniv eestlane Kaarel Nurmsalu. Seega tuli Ahoneni tagasitulek väga kriitilisel hetkel ning tõi Soome legendaarse hüppekultuuri taas pildile.

Oktoobri alguses hüppas Ahonen Klingenthali GP-võistlusel välja kolmanda koha. Ka MK-sarjas pakub vanameister tippudele konkurentsi ja täieliku õnnestumise korral pole võimatu ka kõige kõrgemate kohtade püüdmine. Sellest hooajast on ette näidata ka mitu esikümne kohta, parimal võistlusel sai Ahonen viienda koha.

Novembri lõpus rääkis mees, et olümpia ei olnud ainus põhjus tagasitulekuks – teine peaeesmärk on nelja hüppemäe turnee, mis algab mõne päeva pärast.

Esimest korda lõpetas Ahonen karjääri 2008. aasta märtsis, kuid pärast aastast eemalolekut naasis ta kaheks hooajaks taas MK-sarja. 2011. aastal teist korda karjääri lõpetanud soomlane tundis möödunud talvel, et suudab veel midagi rahvale näidata ning teatas oma tagasitulekust juba tänavuse aasta jaanuaris.

Ahoneni medalikogus on kaks meeskondlikut olümpiahõbedat. MMilt on ta kogunud viis kulda, kolm hõbedat ja kaks pronksi. Lennumäe MMilt on auhinnakappi korjatud viis hõbedat ja kaks pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles