Raske amet: Inglismaa kõrgliigas vallandati järjekordne peatreener

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malky Mackay.
Malky Mackay. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas jäi peatreenerist ilma järjekordne klubi, kui Cardiff City omanik Vincent Tan otsustas erimeelsuste tõttu vallandada senise juhendaja Malky Mackay.

Mackay vallandamisest anti teada napi pressiteate vahendusel ning seal seisis, et meeskonna uus peatreener avalikustatakse varsti.

Mackay sai Cardiffi meeskonna etteotsa 2011. aastal ning suutis meeskonna viia esiliigast kõrgliigasse, ent sattus pärast kõrgemale tõusmist meeskonna omaniku Taniga raksu klubi üleminekupoliitika tõttu - nimelt vallandas Tan varasemalt sel hooajal üleminekute eest vastutanud Iain Moody ning asendas ta oma perekonnatuttavaga, väites sealjuures, et Moody kulutas suvisel üleminekuperioodil 15 miljonit naela lubatust rohkem.

Kuraasikas Tan seadis eelmisel nädalal Mackay ultimaatumi ette ning nõudis peatreeneri lahkumist ja ähvardas vallandamisega. Sealjuures juhatuse liikmed ja fännid toetasid pigem Mackayd ning lootsid mehe jätkamist.

Fännide pahameel Tani suhtes sai alguse eelmisel aastal, kui klubi omanik muutis vastu toetajate tahtmist klubi senist sümboolikat ning vahetas meeskonna senise sinise värvi punase vastu. Mackay vallandamise järel on oodata mitmeid fännide proteste.

Spekulatsioonide kohaselt võtab Mackay töö üle endine Manchester Unitedi ründaja Ole Gunnar Solskjär.

Liigatabelis paikneb Cardiff City 20 meeskonna hulgast 16. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles