Suur galerii: Spordiaasta Tähed 2013 gala värvikas seltskond

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel Nokia kontserdimajas toimunud spordiaasta pidulik lõpetamine Spordiaasta Tähed 2013 möödus eeskätt vehklejate võidutähe all. Kristjani-nimelise auhinna pälvisid aasta sportlasteks kuulutatud Julia Beljajeva ja Nikolai Novosjolov, aasta võistkonna tiitliga pärjati epeenaiskond. Aasta treeneriks valiti maadleja Heiki Nabi treener Henn Põlluste.

Parima meessportlase valimisel järgnesid vehklemise maailmameistrile Nikolai Novosjolovile maadluse maailmameister Heiki Nabi ja kettaheites maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Gerd Kanter.

Naiste arvestuses edestas aasta sportlane, vehklemise maailmameister Julia Beljajeva Brüsseli WTA turniiril võidutsenud tennisisti Kaia Kanepit ning Euroopa sisemeistrivõistlustel neljanda koha saanud kõrgushüppajat Anna Iljuštšenkot.

Aasta treeneriks valiti teist aastat järjest Heiki Nabi treener Henn Põlluste, kellele järgnesid Nikolai Novosjolovi treener Igor Tšikinjov ja Julia Beljajeva juhendaja Natalja Kotova.

Aasta võistkonnaks nimetati EM-il võidutsenud epeenaiskond koosseisus Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk. Epeenaiskonnale järgnesid Eesti korvpallimeeskond ja sõudmise paarisaerulise neljapaadi meeskond.

Aasta edukaimaks noorsportlaseks valiti samuti Julia Beljajeva, kellele järgnesid U-23 Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali võitnud 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi ning juunioride maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali võitnud vehkleja Katrina Lehis.

Aasta paraolümpia sportlase tiitli pälvisid tõkkejooksja Emilija Manninen, kes võitis kuldmedali kurtide maailmameistrivõistlustel, ja ujuja Kardo Ploomipuu, kes saavutas liikumispuudega sportlaste maailmamängudel kolmanda koha.

Esimest korda anti välja olümpiakomitee eriauhind Eestimaa spordihing, millega pärjatakse inimest, kes on oma sirgeselgsuse ja põhimõttekindlusega eeskujuks ja inspiratsiooniks nii spordis kui ka kogu ühiskonnale. Eestimaa spordihinge laureaadiks on tänavu maadlusaktivist Martin Plaser. Sel aastal samuti esimest korda valitud aasta spordihetkeks hääletas rahvas vehklejate kuldse pooltunni.

Galaõhtul austati kahel korral aasta naissportlaseks valitud ja septembris sportlaskarjääri lõpetamisest teatanud ujuja Triin Aljandit. Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna «150 aastat Pierre de Coubertin’i sünnist» pälvis Eesti olümpialiikumise pikaaegse juhtimise eest Mart Siimann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles