Maailma halvimaks suusahüppajaks tituleeritud mees: vajan Nykäneni treenerit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eddie Edwards.
Eddie Edwards. Foto: Facebook

Maailma halvimaks suusahüppajaks tituleeritud Eddie Edwards ronib aastavahetusel taas hüppetorni ning kuulutas, et vajaks enne seda hädasti õpetussõnu Matti Nykäneni treenerilt.

Edwards demonstreeris ühtlasi ajakirjanikule, et mäletab hästi soomekeelset laulu, mis temast Calgary olümpia järel tehti. Inglane osales 1988. aastal talimängudel läbi aegade esimese Briti suusahüppajana. Nii suurel kui väikesel mäel jäi ta selgelt viimaseks, kuid kindlustas endale hoobilt koha spordiajaloos.

«Minu nimi on Eetu, mägikotkas Inglismaalt. Mind ei häiri, kui jään viimaseks. Hüppa, Eetu, hüppa,» ümises Edwards palve peale. Tänaseks 50-aastase mehe menu Calgarys tõi kaasa reeglite karmistamise, mistõttu temasugused sportlased enam olümpiamängudele hüppama ei pääse. Oma totra kuulsuse pööras Edwards seejärel aga kodumaal osavalt meediakarjääriks, osaledes mitmetes tõsielusarjades.

Aastavahetusel osaleb Edwards taas suusahüppevõistlusel, tehes kaasa Garmisch-Parternkircheni võistluse proovihüppajana. «Saan 18 aasta jooksul esimest korda 125-meetri mäelt hüpata. Tõsi, mulle on vahepeal tehtud silmaoperatsioon ja ma näen nüüd korralikult – see võib probleeme tekitada, sest äkki kaob hüppamise isu ära,» naljatas Edwards BBCga vesteldes. «Vajaksin hädasti Matti Nykäneni treenerit – Matti, saad sa aidata?» esitas Edwards ajalehe vahendusel Soome hüppeässale abipalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles