Manchester Unitedi legendist sai Cardiff City peatreener

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardiff City omanik Vincent Tan (vasakul) ja Ole Gunnar Solskjær (keskel)
Cardiff City omanik Vincent Tan (vasakul) ja Ole Gunnar Solskjær (keskel) Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi legendaarne ründaja Ole Gunnar Solskjær asub taas tööle Inglismaa kõrgliigas, kui Cardiff City esitles teda täna meeskonna uue peatreenerina.

Solskjærist saab Walesi klubilt mõne päeva eest kinga saanud Malky Mackay asendaja. «Suurepärane väljakutse. Cardiff on valmis astuma järgmist sammu ja loodan, et suudan neid aidata,» vahendab BBC 40-aastase norraka sõnu. Klubi omanik Vincent Tan lubas Solskjærile ka teatud hulga raha, et jaanuaris meeskonda täiendada.

Solskjær sai tantuks Manchester Unitedi vahetusmehena, kellel oli kombeks mängu lõppudes platsile tulla ja viimastel minutitel kohtumiste saatus otsustada. Ta mängis Unitedis aastatel 1996-2008. Selle ajaga sai norrakas kirja 366 mängu ja 126 väravat. Ta võitis kuuel korral Inglismaa kõrgliiga ja kahel korral karika. 1999. aastal võitis Manchesteri suurklubi just Solskjæri otsustavast lisaminuti väravast Meistrite liiga finaalis Müncheni Bayernit.

Alates 2008. aastast on ta tegutsenud treenerina. Esimesed kolm hooaega oli Solskjær Manchester Unitedi reservide juhendaja. 2011. aastal siirdus ta Moldesse ja aitas klubi kahel korral Norra meistriks.

Cardiffis seisab Solskjæril ees eelkõige püsimajäämisheitlus. Hetkel asub klubi 20 meeskonna konkurentsis 17. positsioonil. Väljalangemistsoonist eraldab neid vaid üks punkt.

Kusjuures möödunud aasta lõpus lükkas Solskjær tagasi Henrik Ojamaa koduklubi Varssavi Legia tööpakkumise. Legia juhendajaks valiti seejärel Solskjæri kaasmaalane Henning Berg, kes on samuti Unitedi endine mängumees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles