Anieri tuleviku kohal mustad pilved – Viking tahab raha

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier.
Henri Anier. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anieri tuleviku kohale on kerkinud tumedad pilved. Hetkel laenulepinguga Šotimaal Motherwellis mängiv Anier võib olla sunnitud meeskonnast lahkuma, kuna tema mängijaõigusi omav Norra klubi Stavangeri Viking ei ole jõudnud šotlastega kokkuleppele lepingu pikendamise osas.

23-aastane ründaja on Šotimaa kõrgliigas löönud sellel hooajal seitse väravat ja on saavutanud väga hea klapi ründepartneri John Suttoniga. Motherwellil on käsil pikk võiduseeria ning liigatabelis on kerkitud teisele kohale. Treener Stuart McCall on korduvalt kinnitanud, et tahab Anieri jätkamist, samal ajal on oma kiindumust klubile kinnitanud ka Anier.

Vikingi direktori Arne Larsen Oklandi sõnul peavad nad hea meelega Motherwelliga läbirääkimisi, kuid ei taha enam Anieri lihtsalt laenule anda, vaid on pigem huvitatud eestlase müümisest. «Me peame läbirääkimisi nii Henri kui ka Motherwelliga. Me lubame tal lahkuda, kuid ainult siis, kui keegi on valmis teda ostma. Me ei taha teda enam laenule anda, vajame püsivat lahendust,» selgitas Vikingi boss. Okland lisas, et Motherwellil on raske majanduslik seis ning ilmselt ei ole neil võimalust Anieri eest vajalikku summat välja käia.

Samas jättis Okland otsad lahtiseks, kui jutuks tuli võimalus, et äkki lastakse eestlasel tasuta meeskonnast lahkuda. «Me ei ole sellist võimalust veel arutanud,» ütles ta.

Motherwell on aga huvitatud laenulepingust, mis jätkuks samadel tingimustel nagu seni. See tähendaks, et Anier mängib Šotimaal, aga osa tema palka maksab Viking.

Oklandi sõnul läbirääkimised jätkuvad. Anieri laenuleping Motherwelliga saab läbi 16. jaanuaril. Klubi loots McCall püsib vaatamata keerulisele seisule positiivne: «Ma ei muretse üldse ning selle küsimusega tegeleb meie tegevdirektor Leeann Dempster. Loodetavasti saab leping tehtud.»

Anieri leping Vinkingiga lõppeb juba sellel aastal. Seega on üsna mõistetavad norrakate püüdlused heas vormis eestlase eest üleminekutasu küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles