Eesti kiiruisutajad püstitasid rekordeid ja täitsid norme

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Liiv (vasakult teine).
Marten Liiv (vasakult teine). Foto: Teele Teder

4. jaanuaril Saksamaal Berliinis toimunud kiiruisutamise võistlusel täitsid noored Eesti uisutajad nii MK- kui MMi norme. Lisaks sõideti uued Eesti rekordid.

Aleks Luik sõitis alustuseks üle 1000 m Eesti rekordi, uueks rekordiks oli 1.15,84. Rekord sai tema käes aga olla vaid napid kaks minutit, kui järgmises paaris startinud Marten Liiv sõitis uueks rekordnumbriks  1.15,18. Mõlemad mehed täitsid selle tulemusega juunioride MMi normatiivi, milleks on 1.16,00.  Lisaks sõitis Luik  5000 m distantsil uue juunioride Eesti rekordi, milleks on nüüd 7.14,38.

Kaspar Kaljuvee täitis juunioride MK-etapi normatiivid 1500 m  (norm 2.07) ja 3000 m (norm 4.25) distantsidel, ajad vastavalt 2.01,54 ja 4.22,73. Kaljuvee tulemus väärib märkimist sellepärast, et ta sõitis mõlemad normid üle ühel päeval, kui distantside vahele jäi taastumiseks kõigest 25 minutit. «Selline tulemus on super, arvestades, et  noormees teeb kiiruisutamist esimest aastat. Eelnevalt on ta 9 aastat hokit mänginud ja rulluisutanud kaks hooaega,» kommenteeris Kaljuvee klubi, Albe Team/Arco Transport, treener Kert Keskpaik.

Mariin Sarap täitis juunioride MK-etapi normatiivi 1000 m (1.30,00) distantsil, ajaks 1.28,62.

Tänu Kaljuvee MK-etapi normatiivide täitmisele 1500 m ja 3000 m distantsidel on juunioride MK-etappidel taas neli eestlast stardis. Juba neljapäeval (9. jaanuaril) lendab Albe Team/Arco Transport klubi treener Kert Keskpaik koos Kalevi ja Kaljuveega tagasi Berliini, et täita normatiive ka teistel distantsidel.

«Jäin noortega väga rahule, kõik tegid kas oma tulemuse ära või ületasid end. Tundub, et Eesti kiiruisutamine liigub jõudsalt ülesmäge,» ütles treener Keskpaik. 

Berliini kiiruisutamise võistlusel osales seitse eestlast: Kristiine Kalev, Mariin Sarap, Kaspar Kaljuvee, Marten Liiv, Aleks Luik, Randar Ivanov, Kert Keskpaik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles