Rattasõidu noorim osaleja Rein Taaramäe sai 17. koha

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi OMil eraldistardisõidus 17. koha saanud Rein Taaramäe hooaja alguse vorm on pälvinud klubi bosside kiidusõnu.
Pekingi OMil eraldistardisõidus 17. koha saanud Rein Taaramäe hooaja alguse vorm on pälvinud klubi bosside kiidusõnu. Foto: SLOL/Scanpix

Pekingi olümpial meeste eraldistardist sõidus 17. koha saanud Rein Taaramäe tunnistas, et kiiremaks liikumiseks poleks tal jõudu jätkunud.

«Olen võistlusega rahul, juurde polnud mul enam midagi võtta,» lausus ta. «Enamus võistlusest pedaalisin punase piiril ning tõusu lõpus isegi üle selle.»

Tõus oligi 21-aastase Taaramäe leivanumber, seal liikus ta konkurentidest nobedamini, laskumistel andis aga edu taas käest. «Ma pole kunagi laskumistel kiire olnud, selleks napib mul veel lihaseid.»

Võrreldes olümpia grupisõiduga tundis Taaramäe end paremini. «Grupisõidus olin tuim ja enesetunne halb, täna tundsin särtsu ja värskust.»

Pekingi olümpiamängude maanteeratturite eraldistardist sõidu olümpiavõitjaks väntas ennast šveitslane Fabien Cancellara, kes teenis sellega neilt mängudelt oma teise medali.


Hõbedale sõitis ennast rootslane Gustav Erik Larsson, kes kaotas finišis šveitslasele 33 sekundiga. Kolmanda aja sõitis välja ameeriklane Levi Leipheimer, kes kaotas Cancellarale ühe minuti ja 10 sekundiga.

Taaramäe kaotas võitjale 3.35,9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles