Pärnu võõrustab kolmapäeval eelmise hooaja CEV Cupi finalisti

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreoli Latina meeskond.
Andreoli Latina meeskond. Foto: cev.lu

Kolmapäeva õhtul kell 20.00 pannakse pall mängu võrkpalli Euroopa Challenge sarja 1/8 finaali avamängus, kus Pärnu meeskonna vastaseks on eelmisel aastal Euroopa tugevuselt teises klubisarjas hõbeda võitnud Andreoli Latina.

Lõuna-Itaalia võrkpalliklubi on loodud 1998. aastal, hooajal 2001/2002 jõuti maailma ühte tugevamasse liigasse - Itaalia Serie A1, kus siiani parimaks tulemuseks kuues koht. Eelmisel hooajal oldi Itaalia meistrivõistlustel seitsmendad, sel hooajal on Latina võitnud koduliigas ainult kaks mängu kümne kaotuse kõrval ja peab leppima hetkel tabeli punase laterna rolliga.

Eelmisel aastal jõudis Latina CEV Cupil finaali, kaotades seal Halbank Ankarale 1:3 ja 2:3. Sel hooajal on Latina paremust pidanud tunnistama Chemes Humenne (Slovakkia) ja Precura Antwerpen (Belgia).

Andreoli Latina meeskonda juhendab itaallasest peatreener Roberto Santilli, meeskonda mahub kogenud itaallaste kõrval ka kaheksa leegionäri, kellest viis esindavad ka oma riigi rahvusmeeskonda: Sasa Starovic (Serbia koondise diagonaalründaja, 2011. aasta Euroopa meister, 2013 pronks), Todor Skrimov (Bulgaaria koondise nurgaründaja, Maailmaliiga ja  Londoni olümpiamängude 4. koht), Pieter Verhees (Belgia koondise keskblokeerija – 2013. aasta Euroliiga võitja), Andreas-Dimitrios Fragkos (Kreeka koondise nurgaründaja) ja Peter Michalovic (Slovakkia koondise diagonaalründaja).

Pärnu meeskond oslaes eurosarjas viimati kaheksa aastat tagasi, 2005/2006 hooajal  mängiti CEV karikasarja. Alagrupiturniiril Türgis Ankaras võideti 3:2 Ankara Polisi Akademisi ja 3:0 Valgevene GVC Grodno, aga kaotus 1:3 Serbia ja Montenegro Budvanska Rivijera Budvale tähendas teist kohta alagrupis, mis jätkamisõigust ei andnud.

Sel hooajal on pärnakad eurosarjas alistanud Genfi Chenois´ meeskonna kodus-võõrsil 3:0, ning põhiturniiri esimeses voorus saadi loobumisvõit Bratislava Volley Teamilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles