Eesti käsipalluri klubi läks Saksamaal pankrotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Lepp
Risto Lepp Foto: Bernburgi Anhalt

Eesti käsipallikoondise mängujuhi Risto Lepa Saksamaa 2. Bundesligas mängiv koduklubi SV Anhalt Bernburg kuulutas välja pankroti. Bernburgil oli viimastel aastatel pidevalt rahalisi raskusi ja võlgnevused aina kasvasid.

«Palk hakkas hilinema juba sügisel, mängijad said viimati kätte jaanuarikuu raha,» lausus Lepp, kelle sõnul maksab mängijatele tagantjärele kolme kuu töötasu Saksamaa töötuskindlustus. Sellele vaatamata jääb saamata kahe kuu palk.

Vaatamata paar nädalat tagasi ametlikult vormistatud pankrotile keegi klubist lahkunud pole. Hoolimata pankrotist liiguvad jutud, et klubi mängib tuleval hooajal tugevuselt kolmandas liigas ja eelkokkulepped sponsoritega on saavutatud. Bernburg tegi ka Lepale pakkumise, kuid eestlane soovib jätkata 2. Bundesligas.

«Klubi rahalisest nõrkusest sain aimu juba suvel, kui eelnevalt siin klubis mänginud leedukatega rääkisin,» meenutas Lepp. «Meeskonna nõrk rahaline olukord avaldus ka kehvas komplekteerimises – põhikoosseisule polnud võrdväärset vahetust. Lisaks vaevasid klubi vigastused. Hooaja lõpuni jäid traumadega auti sügisel selga vigastunud paremäär Pawel Poplawski ja veebruaris põlvele liiga teinud vasaksisemine Bugomil Buchwald. Lisaks pidin mina õla- ja hüppeliigese vigastuse tõttu jätma vahele mitmeid kohtumisi.»

Tagatipuks on Bernburg kaks viimast kuud pidanud läbi ajama treenerita, kelle kohuseid on täitnud kaptenist vasakäär Micheal Krause. 62-aastasel peatreeneril Helmut Röderil lõhkes peas veresoon ning seejärel haiglaravil olnud juhendaja pidi tööst loobuma.

Tabelis kindlalt viimast kohta hoidev Bernburg on 31 mängust saanud 4 võitu ja 3 viiki. Viimati kaotati koduväljakul Nordhornile 24:31 (15:16). Pärast neljamängulist vigastusepausi Bernburgi eest mänginud Lepp viskas 4 väravat. Viimane kohtumine peetakse homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles