Nadal pääses vastase ebaõnne tõttu kiirelt teise ringi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: SCANPIX

Maailma esireketi Rafael Nadali avaringi kohtumine Austraalia lahtistel kujunes ootamatult lihtsaks - austraallaste lootus Bernard Tomic oli sunnitud 40 minutit kestnud mängu järel talle loobumisvõidu andma.

Tomic kaotas avaseti Nadalile 4:6 ja teatas siis, et kubemevigastus ei võimalda tal mängu jätkata. Teises ringis kohtub Nadal samuti Austraaliat esindava Kreeka päritolu vaid 17-aastase Thanasi Kokkinakisega, kes üllatas avaringis maailma 73. reketit Igor Sijslingi, võites 7:6 (4), 0:6, 7:6 (3), 6:2.

Kokkinakis on oma nooruse tõttu meeste maailma edetabelis alles 570. kohal, kuid samas jõudis ta mullu nii Austraalias kui ka US Openil juunioride turniiril finaali. Kui Kokkinakise edasipääs oli kodupublikule positiivne üllatus, siis austraallaste kurvastuseks langes juba avaringis konkurentsist 32-aastane Lleyton Hewitt, kaotades viiesetilise maratonmängu itaallasele Andreas Seppile.

Juba 18. korda (!) Austraalia lahtistel osalenud Hewitt kaotas seejuures kaks esimest setti 6:7 (4) ja 3:6, ent võitis siis kaks järgmist 7:5 ja 7:5, lisaks oli Seppi neljandas setis servimurdega ees. Itaallane murdis Hewitti servi ka otsustava viienda seti alguses, kuid taas suutis austraallane vastata. Seisul 5:4 oli Hewittil kasutada Seppi servigeimis ka matšpall, kuid itaallane lõi seepeale kolm võimast pallingut ning vormistas järgmise kahe geimiga enam kui neli tundi kestnud matši võidu.

Austraallasi kurvastas ka Marinko Matosevic, kes kaotas viies setis 16. asetusega jaapanlasele Kei Nishikorile. Neljanda asetusega Andy Murray oli 6:1, 6:1, 6:3 parem jaapanlasest Go Soedast, Juan Martin del Potro oli pärast 6:7 (1) kaotatud avasetti kolmes järgmises 6:3, 6:4, 6:4 üle ameeriklasest Rhyne Williamsist.

Marin Cilic kaotas Marcel Granollersile kaks esimest setti 4:6 ja 4:6, kuid võitis siis kolm järgmist 6:3, 6:3, 6:2. Ehkki Cilic viibis väljakul ligi kolm ja pool tundi, kujunes tema teise ringi vastase Gilles Simoni tööpäev veel pikemaks. Prantslane kaotas Daniel Brandsile avaseti 6:7 (4), võitis teise 6:4, kaotas kolmanda 3:6, võitis neljanda taas 6:3 ning jäi otsustavas viienda setis peale numbritega 16:14. Kogu kohtumine kestis neli ja pool tundi, viies sett üksi koguni tunni ja 55 minutit.

Naiste turniiril langesid asetatud mängijatest peale Kaia Kanepi konkurentsist veel venelanna Svetlana Kuznetsova, kes kaotas 3:6, 3:6 ukrainlannale Elina Svitolinale, ning rumeenlanna Sorana Cirstea, kes jäi 4:6, 6:7 (6) alla Marina Erakovicile. Võidu võtsid nii Jelena Jankovic, Agnieszka Radwanska, Sloane Stephens kui ka Dominika Cibulkova. Slovakitar oli seejuures 6:3, 6:4 üle kolme aasta tagusest veerandfinalistist, 2010. aastal Prantsusmaa lahtised võitnud itaallannast Francesca Schiavonest, kes on tänaseks langenud edetabelis 41. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles