Noor Selver ei andnud võõral väljakul esikohta käest

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri meestel on põhjust rõõmustamiseks: hoolimata noorest koosseisust saadi konkurentide ees põhiturniiri esikoht.
Tallinna Selveri meestel on põhjust rõõmustamiseks: hoolimata noorest koosseisust saadi konkurentide ees põhiturniiri esikoht. Foto: Toomas Huik

Tallinna Selver alistas põhiturniiri viimases kohtumises Pärnu ja kindlustas põhiturniiri esikoha ning saab võõrustada Final Four turniiri.

Eesti-Läti võrkpalli ühisliigas pandi lõppenud nädalavahetusega paika põhiturniiri tabeliseis ning esikoha kindlustas Tallinna Selveri meeskond, kes alistas võõrsil 3:1 Pärnu VK. Sel hooajal noorenduskuuri läbi teinud Selver teenis põhiturniiri esikohaga õiguse võõrustada nelja parema meeskonna finaalturniiri, aga võistkonna peatreener Avo Keel hoiab endiselt madalat profiili ja oma mehi favoriitideks ei pea.

Põhiturniiri edetabeli esimeste kohtade saatuse otsustasid eile kaks kohtumist: kuigi Tartu alistas võõrsil 3:0 kohaliku Daugavpilsi meeskonna, andis see kokkuvõttes neile siiski teise koha, sest Selver suutis 3:1 võita Pärnut. Oleks Pärnu suutnud sama skooriga pealinnast külla sõitnud Selveri mehi võita, oleks põhiturniiri lõpetanud esikohaga just Tartu meeskond, aga Avo Keele hoolealused ei lasknud ennast üllatada.

«Kui kaks pallimängu meeskonda kohtuvad omavahel, on kaotaja alati nii hea, kui vastane seda lubab,» andis Keel pärast mängu mõista, et Selveri mängijad suutsid vastased hea surve alla panna.

Pärast esimese geimi viiepunktilist võitu jäi Selver teises geimis ootamatult tagaajaja rolli ning Pärnu võttis 25:17 oma eilse ainukese geimivõidu. Keel nägi võõrustajate edu taga eelkõige head servi.

«Teises geimis lõi Pärnu nii head servi, et meie servi vastuvõtt jäi kehvaks – see protsent oli alla 40. Just sellepärast Pärnu viiski teise geimi ära, et nende serv jättis meie sidemängijale ainult võimaluse tõsta kahte nurka ning sinna jõudis nende blokk ilusti ette,» analüüsis Keel.

Pärnu hambutu esitus

Kui teine geim andis Pärnu spordihalli kogunenud kohalikule publikule lootust, et kodumeeskond võib fööniksina tuhast tõusta, siis kolmas geim pani asjad taas paika: Selver võttis 25:18 teise geimivõidu ja sellega oli põhiturniiri esikoht juba kindlustatud.

Neljandat geimi mängisid mõlemad meeskonnad juba vähem või rohkem pingimeestega, ent ka see kuulus siiski kindlalt 25:19 Selverile. Pärnu peatreener Urmas Tali oli hoolimata teise geimi võidust oma meeste esituses pettunud.

«Meie poolt hambutu mäng,» tunnistas Tali. «Me ei saanud oma blokki üldse pidama, väga palju löödi sealt läbi ja kaitses on neid palle juba väga raske üles tuua. Ei oskagi midagi väga öelda, ju me polnud selleks mänguks õigesti valmis,» jäi Tali üsna napisõnaliseks.

Kuigi Selver vajas põhiturniiri esikohaks vaid kaht geimivõitu, mindi Keele sõnul mängu ka kokkuvõttes võitma, mitte aga tulega mängima. «Usun filosoofiasse, et on ääretult libe tee minna võitma ainult ühte või kahte geimi. Samas kartsin, et kuna Pärnu oleks saanud teise koha vaid läbi väikese ime (Tartu oleks pidanud kaotama Daugavpilsile – toim), siis on neil pingevaba mängida. Eeldasin neilt julgemat esitust, aga ju oli meie mäng nende jaoks piisavalt halvav,» võttis Keel kohtumise kokku.

Selver endiselt ebastabiilne

Põhiturniiri võitjana on Selveril õigus võõrustada nelja meeskonna finaalturniiri, mis suure tõenäosusega toimub Kuressaares. Praegu jätkub Eesti-Läti ühisliiga vahegrupiturniiriga, kus omavahel mängivad läbi põhiturniiri viis esimest ja viis tagumist meeskonda. Selverit

ootavad vastastena Tartu, Pärnu, Robezsardze ja Rakvere meeskond ning Keel on kindel, et tema meestel saab olema raske.

«Treeningutel on näha, et mehed ei pea kaks tundi trenni vastu, ja seda just vaimselt. Kui suudame treeningutel töömentaliteeti tõsta, võime kevadel favoriitide jaoks ohtlikud olla,» rääkis Keel.

«Meie šanss on see, kui saame mängida ühe mängu korraga. Final Four turniiril on kohe poolfinaal – see on üks mäng, üks võitmine. Seerias pole meil erilisi võimalusi,» tunnistas Keel, et kuigi põhiturniiri esikoht on olemas, võib kevadel Selveril raskeks minna.

Eesti-Läti ühisliiga

Põhiturniiri järjestus:

1. Tallinna Selver 47 p

2. Tartu Bigbank 44 p

3. Pärnu VK 41 p

4. Robezsardze 34 p

5. Rakvere Võrkpalliklubi 31 p

6. TTÜ 28 p

7. Ozolnieki 23 p

8. Jelgava 18 p

9. Daugavpils 13 p

10. Danpower Võru/Noortekoondis 1 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles