Maailma esireketi kriitika: vajame kohtunikke, kes saavad mängust aru

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: SCANPIX

Meeste tennisemaailma esireket Rafael Nadal kritiseeris Austraalia lahtiste meistrivõistluste neljanda vooru järel kohtunikke.

Nadal oli Austraalia lahtiste neljandas ringis kohtumas jaapanlase Kei Nishikoriga ja teenis kohtuniku käest kaks karistust, sest võttis servimise eel liiga palju aega ning suhtles lubamatult oma treeneri ning onu Toni Nadaliga.

Kuigi meeste esireket tunnistas, et oli reegleid rikkunud, polnud ta kohtunike tööga siiski rahul. «Minu kommentaari kriitika ei ole hoiatus ise, vaid hetk, kui see anti,» ütles Nadal hoiatuse kohta, mis anti talle kolmanda seti kriitilisel hetkel. «Kohtunik võib valida hoiatuse andmiseks mõne teise hetke, aga mitte selle. Lisaks ei hoiatanud ta mind enne teist hoiatust, et võtan endiselt liiga kaua aega,» andis Nadal mõista, et kohtuniku suhtlemine temaga oli puudulik.

Nadal lisas, et on reeglite austamise pooldaja, ent kohtunikud peaksid üldises plaanis olema mõistvamad. «Siinkohal pole oluline vaielda, kas reeglid peaksid olema või mitte, tähtis on mängust aru saada. See ongi kõik. Me vajame kohtunikke, kes saavad mängust aru. Kui mängid 40-kraadises kuumuses, siis ei saa eeldada, et su taastumisaeg punktide vahel on 20-25 sekundit. Kui mängid pööraseid pallivahetusi, siis ei saa taastuda vaid 25 sekundit, sest sellisel juhul rohkem selliseid pallivahetusi ei tule, sest mängijad pole selleks võimelised,» selgitas Nadal.

Meeste esireketil kulus pingelis matšis Nishikori alistamiseks üle kolme tunni, Nadali võidunumbriteks jäid 7:6(3), 7:5, 7:6(3).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles