Pika pausi järel selgitatakse Viljandis kiiruisutamise Eesti meistrid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruisutamine
Kiiruisutamine Foto: RIA Novosti

44 aasta pikkuse pausi järel selgitatakse Eestis taas kiiruisutamise meistreid 5000 ja 10 000 meetri pikkusel distantsil. Riigi parimad selguvad pühapäeval Viljandi järvel.

Võistluse tarbeks on järvele rajatud 400 meetri pikkune ovaal, kus jääolud on meistrivõistluse korraldajate hinnangul väga head. «Lund ja sula pole olnud ning jää on väga sile,» selgitas meistrivõistluseid korraldava Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt.

Meistrid selguvad 5000 ja 10 000 meetri distantsil, kusjuures viimati võisteldi nendel aladel Eestis meistritiitli nimel 1970. aastal. 5000 meetri võistlusel osalevad naised ja 10 000 meetrit on meestele.

Kokku lubatakse starti 32 võistlejat ning korraga lähetatakse rajale neli sportlast. Meistrivõistlused algavad pühapäeval kell 10 Viljandi järve rannas.

Kaks tundi hiljem ehk kell 12 antakse start V Mulgi uisumaratoni rahvasõidule ning kell 13 stardib maraton. Et jääolud on üle aegade parimad, saab tänavu sõita koguni kümne kilomeetri pikkusel ringil. Varasematel aastatel on lume ja sula tõttu tulnud võistelda 1,5 kuni 5 kilomeetri pikkusel ringil.

«V Mulgi uisumaraton toimub lausa ideaalsetes tingimustes: väga sile jää, kaunid vaated kogu Viljandi järve ulatuses ja mõnusad külmakraadid koos päikesepaistega,» selgitas Šmidt.

10 kilomeetri pikkusele rahvasõidule ning 30 kilomeetri pikkusele maratonile on senise seisuga registreerunud üle saja osaleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles