Suurtehing: ManU ostab rekordilise summa eest Chelsea parima mängija

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Mata.
Juan Mata. Foto: SCANPIX

Kahel eelmisel hooajal Londoni Chelsea jalgpalliklubi parimaks mängijaks valitud hispaanlane Juan Mata on tänavu pidanud Chelsea juhendaja Jose Mourinho käe all rohkem pinki nühkima ning nüüd ongi ta klubist lahkumas. Täna puudus Mata Chelsea treeningult ja Suurbritannia meedia teatel on mees juba teel Manchesteri.

Praeguste teadete kohaselt läbib Mata juba sel nädalal ManU juures meditsiinilise kontrolli. Lisaks on Mata esindajad juba lennanud Manchesteri, et jõuda tehingu üksikasjades kokkuleppele.

The Guardian kirjutab, et eelkokkulepe on juba saavutatud ja peagi on oodatata ka ametlikku pakkumsit. Veel lisatakse, et läbirääkimised on jõudnud juba piisavalt kaugele ja sündmustele lähedal seisva isiku sõnul on tehing vaid vormistamise küsimus.

Kui Chelsea on mitmel puhul teinud tehinguid, kus suure summa eest ostetud mängijaid on hiljem maha müüdud tunduvalt odavamalt, siis Mata puhul teenitakse aga kasumit. Chelsea maksis 2011. aastal Valenciale Mata eest 27 miljonit eurot, ManU käest soovib Chelsea aga The Guardiani teatel saada nüüd 46 miljonit eurot. Väidetavalt ongi sellises summas ka kokkuleppele jõutud.

Mata tehing oleks aga ManU jaoks läbi aegade suurim. ManU on seni üldse vaid kahe mängija eest maksnud 30 miljonit naela (34 miljonit eurot). Selline summa on välja käidud Rio Ferdinandi ja Dimitar Berbatovi eest.

Mata soovib jaanuaris kindlasti klubi vahetada, kuna ta soovib suvise MM-finaalturniiri eel saada korralikult mängupraktikat. Samas on Mourinho ka juba varasemalt vihjanud, et hispaanlane võib soovi korral tiimist lahkuda. Mata vastu on seni huvi üles näidanud ka Madridi Atletico ja PSG.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles