Wawrinka jõudis elus esmakordselt tippturniiri finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislas Wawrinka.
Stanislas Wawrinka. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu esimene finalist on Stanislas Wawrinka, kes alistas poolfinaalis neljas setis Tomas Berdychi 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3), 7:6 (4).

Maailma edetabelis elu parimal 8. kohal olev Wawrinka mängib Suure Slämmi turniiri finaalis esmakordselt, seni on tema laeks jäänud poolfinaal mullusel US Openil. Šveitslase finaalivastane on kaasmaalane Roger Federer või maailma esireket Rafael Nadal, kes peavad oma poolfinaali Eesti aja järgi homme hommikul.

«See oleks vapustav,» arvas Wawrinka šansist finaalis Federeriga kohtuda. «Roger on kõigi aegade parim mängija. Ta saatis mulle eile õhtul sõnumi – tal on hea meel, et kaks šveitslast on esmakordselt Suure Slämmi turniiril poolfinaalis. Vastasin talle, et sinu jaoks on see ju normaalne. Nüüd on mul kaks päeva aega, et võitu nautida ja elu esimeseks suureks finaaliks valmistuda,» vahendab BBC Wawrinka sõnu.

Wawrinka senine saldo mõlema võimaliku finalisti vastu talle head ei ennusta, sest Federeri vastu on ta võitnud 14 mängust vaid ühe, 2009. aastal liivaväljakul. Nadaliga on Wawrinka mänginud 14 korda ning pole hispaanlase vastu võitnud settigi, rääkimata kohtumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles