Austraalia lahtistel üllatuslikult võidutsenud Wawrinka kaitses Nadali

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal (vasakul) ja Stanislas Wawrinka.
Rafael Nadal (vasakul) ja Stanislas Wawrinka. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel alistas täna meeste üksikmängu finaalis šveitslane Stanislas Wawrinka praeguse maailma esinumbri Rafael Nadali. Oma elu esimese Suure Slämmi turniiri võitnud Wawrinka kaitses Nadali, kes teenis matši keskel ära rahva pahameele.

Meeste üksikmängu finaali alustas paremini Wawrinka (ATP 8.), kes võitis esimese seti 6:3. Teise seti alguses võttis seljaga hädas olnud Nadal meditsiinilise pausi, ent kuna olukord jäi vaatajatele ja Wawrinkale segaseks, hakkas rahvas kuulsat hispaanlast maha karjuma.

Finaali võitnud Wawrinka kaitses maailma esinumbrit ja ütles, et publik ei käitunud Nadaliga hästi. «Ma arvan, et see ei ole ilus, eriti seetõttu, et see on ju Rafa. Me kõik teame, et ta on hea inimene ja hea mängija. Ta mängib alati ausalt, annab alati endast parima ja võitleb alati,» kaitses Wawrinka konkurenti.

Rahva pahameele teenis Nadal ära seetõttu, et matši kohtunik ei andnud Wawrinkale teada, mis põhjusel hispaanlane aja maha võttis ning kokkuvõttes sai Nadal pidada ka pikema pausi kui reeglid lubaksid. Wawrinka oli olukorrast häiritud ja pahandas kohtunikuga, ent kinnitas hiljem, et soovis lihtsalt olukorda selgitust saada. «Ma tahtsin lihtsalt teada, mis Rafaelil viga on, sest enne, kui ta füsioterapeudi abi palus, kontrollis ta oma jalgu. Ma ei saanud aru, mis tal juhtus. Tavaliselt, kui abimehed tulevad väljakule, ütleb kohtunik vastasele, miks füsioterapeuti vaja on. Seekord mulle ei öeldud seda ja seetõttu see häiris mind,» rääkis Wawrinka Nadali seljaprobleemidest.

Matši jooksul selgelt valuga võidelnud Nadal pidi kokkuvõttes tunnistama Wawrinka paremust, šveitslase võidunumbrid olid 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles