Kahe- ja neljapaat koguvad rammu, Endrekson ikka parim

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Alfal võidutses Tõnu Endrekson (keskel), poodimile tõusid ka Allar Raja (vasakul) ja Kaspar Taimsoo.
Tänavusel Alfal võidutses Tõnu Endrekson (keskel), poodimile tõusid ka Allar Raja (vasakul) ja Kaspar Taimsoo. Foto: Mihkel Maripuu

Tavapäraselt on talv Eesti sõudmises segane aeg, kuna enamasti ei ole teada, millisesse paati meie paremad mehed suveks istuvad. Sel aastal on asjad juba varem paika loksunud ning kahe- ja neljapaat on vääriliste meestega täidetud.

Laupäeval katsusid kahe- ja neljapaadi liikmed rammu sõudjate talvisel jõuproovil Alfa, kus juba seitsmendat korda võidutses Tõnu Endrekson. Kahepaadi liikmele järgnesid neljases sõitvad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo. Mõlema paatkonna leerist tunnistati, et seni on ettevalmistus hooajaks hästi kulgenud ja suveks on seatud kõrged sihid. Koduse võistluse järel võetakse ette reisid välislaagrisse. Tatjana Jaansoni juhendamisel harjutav kahepaat Endrekson ja Andrei Jämsä (Alfal 4. koht) läheb taas Hispaaniasse Castrelo de Miñosse, kuhu eelmise aasta lõpus toimetati autodega nii kahepaat kui ka ühepaadid.

«Võtsime ette 4100 km pikkuse reisi ning viisime paadid sinna. Novembris ja detsembris olime kolm nädalat seal ning nüüd läheme tagasi. Kahepaat on meie jaoks põhiline, seni on meil kõik hästi sujunud,» sõnas Endrekson.

«Tunneme end kahepaadis aina mugavamini. Kui leidsime erinevused üles, sujusid asjad edasi korralikult. Arusaam on sarnane. Tänavu on olnud trennides ühtlane kõrge tase, seis on sarnane parimate aastatega,» lisas Jämsä.

Matti Killingu käe all harjutavad neljapaadi liikmed Raja, Taimsoo, Kaur Kuslap (Alfal 6. koht) ja Sten-Erik Anderson (Alfal 9. koht) võtavad nüüd ette tee Itaaliasse, kus tehakse suusalaager. Märtsis ja aprillis on plaanis veelaagrid Horvaatias.

«Asjad on kulgenud väga töises rütmis. Võib öelda, et nooremad mehed on olnud isegi tublimad. Nad on väga sihikindlad ja töökad. Kui on raske, siis on raske ja keegi vingu,» kiitis Taimsoo nooremaid kaaslasi.

«Eelmise aasta lõpus läks veelaager väga hästi ning nüüd tuleb sama hooga edasi panna. Eks noorematel meestel ole piiri peal kõndimist küll. Nii saavad nad ise end paremini tundma õppida ning ka treener saab täpsema pildi. Praegu arenevad nad pidevalt edasi. Treeningutel tahavad nad ikka meile kui vanematele ära panna ja see omakorda annab meile motivatsiooni juurde,» lisas Raja.

Eesti parim naissõudja Kaisa Pajusalu tänavu Alfal ei osalenud, kuna viibib parasjagu Uus-Meremaal treeninglaagris. Esikoht läks sel korral lätlannale Elza Gulbele.

Sel aastal ootavad sõudjaid ees kahed tiitlivõistlused, EM-medaleid jagatakse 30. maist 1. juunini Belgradis ning MM-meda­leid 24.–31. augustini Amster­damis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles