Neymari endine koduklubi ähvardab vutistaari isa kohtusse kaevata

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar.
Neymar. Foto: SCANPIX

Brasiilia jalgpalliklubi Santose president Odilio Rodrigues andis teada, et klubi kavatseb kohtusse kaevata noore jalgpallistaari Neymari isa, kes väidetavalt pani oma taskusse suure summa raha, kui Santos möödunud suvel Neymari Barcelonasse müüs.

Skandaal Neymari üleminekusummast lahvatas mõnda aega tagasi, kui hakati uurima, kellele andeka brasiillase eest raha maksti. Barcelona klubi endine president Sandro Rosell väitis, et klubi maksis Neymari eest 57 miljonit eurot - 17 miljonit Santosele ja 40 miljonit firmale Neymar&Neymar, mis kuulub jalgpalluri isale.

Neymari isa kinnitas kohtus, et sai Barcelonalt tõesti 40 miljonit eurot, mis oli tasu selle eest, et Neymari perekond kolis Hispaaniasse 12 kuud varem kui varasemalt kokku lepiti.

Santose klubi sai omakorda 17,1 miljonit eurot, mida nad pidid jagama kolmandate osapoolte ehk Neymari investeerinud firmade DIS Esporte ja Teisaga. Santose klubi president Rodrigues kinnitas, et ta pole hetkel päevavalgele tulnud asjaolude ning Barcelona selgitustega sugugi rahul.

«Eile palusime neil (Barcelonal- toim.) saata meile kõik läbirääkimiseks vajalikud dokumendid,» rääkis Rodrigues. «Neymari isa helistas ja tahtis mind näha. Ta selgitas mulle asju samamoodi nagu oli varem rääkinud ajakirjandusele ning rääkis mõningatest detailidest. Küsisin tema käest dokumente näha, aga ta ütles, et ei saa neid näidata konfidentsiaalsuse klausli tõttu. Ta võis neist rääkida, aga mitte paberil näidata. Santos kavatseb esitada selle kohta kaebuse ja ootab vastavat reageerimist,» lisas Rodrigues.

Santose president lisas, et nende jaoks tuli üllatusena, et lisaks neile maksti nii suur summa Neymari perekonnale. «Esimene ettepanek oli 16 miljonit eurot. Me keeldusime ja hiljem pakkusid nad 17,1 miljonit, millele oleks lisandunud veel kaks miljonit, kui Neymar oleks olnud kolme lõpliku Ballon d'Ori kandidaadi seas. Me saime raha kätte, maksime vastavad protsendid kolmandatele osapooltele ja olime väga üllatunud, kui Barcelona toonane asepresident Josep Maria Bartomeu teatas, et Neymar maksis koguni 57 miljonit,» rääkis Rodrigues.

Väidetavalt tasus Barcelona Neymari eest kokku tervelt 12 arvega ning tehingu kogusumma ulatub 95 miljoni euroni, mis teeks brasiillasest maailma kõige aegade kalleima mängija

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles