Serviti sai Balti Liigas võidu, Kehra kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra/Pul&Paper (sinises) ja Põlva Serviti omavaheline kohtumine karikafinaalis.
HC Kehra/Pul&Paper (sinises) ja Põlva Serviti omavaheline kohtumine karikafinaalis. Foto: Andres Haabu

Käsipalli Balti Liigas mängiti sel nädalavahetusel järjekordne voor, kusjuures mõlemad Eesti klubid kasutasid koduseinte toetust. Liiga liider Põlva Serviti alistas Riia Celtnieks/LSPA 37:24 (19:11). Nelja parema finaalturniirile pääsemiseks hädasti punkte vajav HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ei suutnud koduväljakul aga tabeliseisu parandada, kaotades Riihimäe Cocksile 20:27 (10:12).

Serviti jätkab liidrina, olles kogunud 18 punkti (10 mängust), Minski SKA-l on 16 (10) ja Cocksil 14 (9). Kehralased on hetkel seitsmendal astmel 5 punktiga (8 mängust).

Tasavägise alguse järel tegi Serviti 7:0 spurdi ning valitses kohtumist lõunanaabrite vastu lõpuni. Poolajaks oli edu kaheksaväravaline ning lõpuvileks särasid tablool 37:24 võidunumbrid. Ardo Puna oli põlvalaste resultatiivseim 9 väravaga, Henri Hiiend lisas 5, Kristjan Muuga, Raido Peedomaa ja Pavel Turajev 4, Henri Sillaste 3, Priit Jõks, Tauri Volt ja Gražvydas Sereicikas 2 ning Siivo Sokk ja Indrek Neeme 1 värava.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper juhtis küll 4:1, andis siis ohjad aga põhjanaabritele ning poolajavileks oldi taga 10:12. Kui teise pooltunni algul tegi Cocks veel 8:2 vahespurdi, oli mängusaatus otsustatud. Cocks sai tabelisse seitsmenda võidu, Kehra viienda kaotuse kahe võidu ja ühe viigi kõrvale. Soome klubi alistas kahekordse Balti Liiga võitjameeskonna tänavu mõlemas põhiturniiri kohtumises.

Võõrustajate poolel olid täpseima käega võõrleegionärid Viktor Skrypak ja David Milorodovic 4 väravaga, Marko Slastinovski ja Uku-Tanel Laast lisasid 3, Rando-Juku Sirkas ja Jürgen Rooba 2 ning Indrek Normak ja Indrek Napsep 1 värava. Soomlastest säras Teemu Tamminen 9 tabamusega. Käe said valgeks ka kõik Cocksi eestlasest väljakumängijad: Kristo Voika ja Kristo Järve viskasid 3, Antti Rogenbaum 2 ja Ahti Rogenbaum 1 värava.

Laupäeval peeti samuti kaks mängu, millest esimeses alistas tiitlikaitsja Minski SKA kodus suurte raskustega koduse konkurendi Bresti HC Meškovi 24:22 (11:14). Palju ühepoolsemalt kulges kohtumine Klaipedas, kus kohalik Dragunas sai kindla 43:27 (21:10) võidu tabeli punase laterna Minski HC Vitjazi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles