Kullamäe keerulisest võidumängust: me ei austanud vastast

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Peeter Langovits

Tartu Ülikool/Rock võõrustas ainsat korda sel hooajal KK HITO meeskonda ning tabeli punane latern suutis kolm esimest veerandaega TÜ/Rockile korralikult peavalu valmistada. Lõpuks võtsid tartlased siiski oma skooriga 118:90. Rocki peatreener Gert Kullamäe polnud hoolealuste tegutsemisega just üleliia rahul.

Tartu Ülikooli spordihoones mõnesaja silmapaari ees peetud kohtumises osutasid külalised Ida-Virumaalt südikat vastupanu. Ilmselt lootsid tartlased pisut lihtsamat mängu ja esimese veerandaja skoor 38:25 andis selleks ka lootust. Siiski püsis HITO oma liidri Siim Lauri vedamisel kümnekonna punkti kaugusel ega lasknud tartlasi otsustavalt eest. Teise veerandaja Kohtla-Järve meeskond võitis ja poolajaks oli TÜ/Rock eduseis 58:48.

Teine poolaeg algas kodumeeskonnale eriti mustalt, sest viie mänguminutiga suudeti visata vaid kolm punkti, samas kui HITO vähendas jõudsalt vahet ja veerandaja keskel olid tablool viiginumbrid 61:61. Sealt edasi tegi aga Tartu meeskond 7:0 spurdi ja haaras kohtumise juhtohjad taas enda kätte ning veerandaja lõpuks oli eduseis jälle kahekohaline skooriga 83:72.

Viimasel neljandikul pani ilma puhkepäeva saanud Augustas Peciukeviciuseta mänginud Rock oma pikema pingi ja kogemused maksma ning Tanel Kurbase ja Valmo Kriisa vedamisel võideti viimane neljandik 35:18 ja kohtumise lõppseis oli ameerikalik – 118:90 võit Rockile.

Tartu klubi peatreeneri Gert Kullamäe sõnul jäi vajaka mängijate valmisolek. «Täna me ei austanud vastast nii nagu oleks pidanud seda tegema ja nagu me üldiselt oleme harjunud. Nad oskasid seda esimesed kolm veerandaega väga hästi ära kasutada. Lõpuks sai jõud maksma ja võitsime kohtumise kindlalt,» sõnas Kullamäe. «Rünnakuga probleeme ei olnud, aga kaitses olid suured puudujäägid.»

TÜ/Rocki rünnakuvankrit vedas Tanel Kurbas 27 punktiga. Valmo Kriisa tabas neli kaugviset ja kogus 21 punkti, neli lauapalli ja neli korvisöötu. Joosep Toome arvele jäi 17 ning Vincent Simpsonile 13 punkti. Rockil ei teinud kaasa väikese jalavalu pärast puhkepäeva saanud ning paar päeva individuaalset trenni tegev Peciukevicius.

Üleplatsimees oli aga HITO mängumees Siim Laur, kelle arvele kanti 30 punkti ja kaheksa korvisöötu. Edvard Trumm lisas 18 punkti ja kaheksa lauapalli. Jalmar-Joosep Saar viskas 12 ja HITO ainus leegionär Joseph Prophet 11 punkti.

TÜ/Rockil on nüüd Alexela KMLis kirjas 17 võitu ja üks kaotus ning sellega hoitakse tabeli liidrikohta. KK HITO sai kirja oma 22. kaotuse ja on sellega tabeli viimane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles