Serviti ja Kehra leppisid tõelises põnevuslahingus viigiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra (sinises) ja Põlva Serviti kohtuvad täna Kehras
HC Kehra (sinises) ja Põlva Serviti kohtuvad täna Kehras Foto: Andres Haabu

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste teise ringi viimases ehk 14. voorus kohtusid omavahelises põnevuslahingus HC Kehra ja Põlva Serviti. Koduse liiga tabelis kahel kõrgemal positsioonil olevad meeskonnad pidid leppima 24:24 viigiga. Kodusaalis mänginud Kehra klubi parimana viskas Uku-Tanel Laast kaheksa väravat, Serviti resultatiivseimaks oli Ardo Puna seitsme tabamusega.

Enne mängu:

Kehra alistas eelmises voorus kodus Värska Originaali 41:29 ning Serviti samuti omal väljakul Viimsi/Tööriistamarketi 35:21.

Turniiritabelis kahel esimesel kohal olevad Serviti ja Kehra on tänavu kohtunud neljal korral. Meistriliiga ning Balti liiga avaringis olid võidukad põlvalased, vastavalt 29:24 ja 26:24, karikafinaalis aga kehralased 21:18 ja 24:18. Kui Serviti seekord võidab, siis jäävad nad meistriliiga põhiturniiri lõpuks omavahelistes kohtumistes pearivaali vastu plussi, mis tähendaks play-offiks suure tõenäosusega koduväljakueelist.

Kehralaste peatreeneri Jüri Lepa meelest pole see aga kõige olulisem. «Meie jaoks on Servitit alati tähtis võita ning nii ka nüüd,» teatas Lepp. «Kuna Balti liigas on meil seis nigel, siis keskendume peamiselt Eesti meistrivõistlustele. Koosseisuga on meil olukord paremaks läinud, sest vigastustega kimpus olnud mehed on taastumas ning seega saame korralikult trenni teha. Olen rahul ka meeskonna värske täienduse David Milorodoviciga. Serblane pole küll seda tüüpi mängija, kes kohtumised ära otsustaks, aga ta aitab meid kõvasti.»

Serviti kaotas Kehra karikafinaali, ent see on põlvalaste juhendaja Kalmer Mustingu sõnul juba ajalugu. «Me ei mõtle minevikule, vaid keskendume olevikule. Praegu on tähtis Kehrast jagu saada, mis tagaks meile play-offiks ilmselt koduväljakueelise. See võtaks meilt põhihooaja lõpuni pinged maha,» tõdes Musting. «Kindlasti saab võitmine raske olema, sest tegemist on võrdsete meeskondadega, mida näitavad ka senised tulemused. Meie jaoks on tagasilöögiks asjaolu, et vigastuse tõttu peab matšist eemale jääma Andreas Rikken.»

Tabeliseis 13. vooru järel: Põlva Serviti 26, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 24, HC Viimsi/Tööriistamarket 14, Värska Originaal 12, Aruküla SK 12, Viljandi HC 11, Audentes 3, SK Tapa 2 punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Andre Sild (Aruküla SK) 99, Andris Celminš (Audentes) 85, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 83, Uku-Tanel Laast (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 80, Henri Sillaste (Põlva Serviti) 80, Ott Varik (Viljandi HC) 79, Robert Lõpp (Viljandi HC) 77, Robin Oberg (Värska Originaal) 77, Jürgen Rooba (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 74, Raiko Rudissaar (Värska Originaal) 72 tabamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles