Kanepi: tegin mõned vead, vahel oli natuke ebaõnne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulihingelised Kaia Kanepi fännid olid oma näod lipuvärvides ära värvinud. Nende selja taga istub Kanepi abiline Silver Karjus.
Tulihingelised Kaia Kanepi fännid olid oma näod lipuvärvides ära värvinud. Nende selja taga istub Kanepi abiline Silver Karjus. Foto: AFP / Scanpix

Eesti esireket Kaia ­Kanepi näitas Prantsus­maa lahtiste tennisemeistrivõistluste teises­ ringis, et tema vorm ­liigub tõusu poole.



Kanepi andis endisele maailma esireketile, praegu edetabelis neljandal real paiknevale serblannale Jelena Jankovicile tõelise lahingu – Jankovic võitis neli minutit üle kahe tunni kestnud matši 6:2, 3:6, 6:4.

«Jäin ise mänguga väga rahule,» rõõmustas Kanepi, kes korra on Jankovici ka alistanud. «Kuigi, kui juba nii tasavägine mäng on, siis ikka tahaks ju võita, sellepärast jääb natuke kripeldama ka.»

Kanepi ja Jankovici mäng pidanuks Pariisis algama eile keskpäeval, ent siis juhtus see, mis Prantsusmaa lahtiste korraldajatele varemgi kõvasti peavalu on valmistanud – just enne mängude algust hakkas vihma sadama. Kanepi ja Jankovic pääsesid lõpuks väljakule alles veidi enne kella viit pärastlõunal.

«Muidugi on see vihma tõttu passimine tüütu, aga kõik pidid ootama,» ei teinud Kanepi sellest suurt probleemi. «Me olime ju mõlemad täpselt samas seisus.»

Võttis kõhust õõnsaks

Esimese seti võitis Jankovic küllaltki kergelt 28 minutiga 6:2, ent teises setis suutis Kanepi seisul 4:3 Jankovici servi murda ja lõpuks ka seti 6:3 võita. Kolmandas setis seisul 1:1 hakkas taas vihma sadama ja mängu tuli umbes 55-minutiline paus.

Uuesti väljakule tulles jäi Kanepi 2:4 kaotusseisu, kuid suutis viigistada 4:4. Seejärel aga hoidis Jankovic servi ning murdis ka Kanepi servi ja võitis mängu.

Kas vihmapaus ajas edetabelis 118. kohal paikneva Kanepi rütmi sassi? «Ei usu,» arvas ta. «Ma ei tundnud ennast kuidagi kehvemini.»

Esimest korda Prantsusmaa lahtistel Philippe Chatrieri nime kandval peaväljakul mänginud Kanepi tunnistas, et pigem tõi enne kohtumist just see liblikad kõhtu, mitte aga mõte, et ta mängib edetabeli neljanda numbriga.

«Vastast ma küll ei kartnud,» kinnitas kaks aastat tagasi Prantsusmaa lahtistel veerandfinaali jõudnud Kanepi. «Aga esimene kord siin peaväljakul… see võttis ikka natuke kõhust õõnsaks. Arvan, et tegelikult tuli see kasuks ja edaspidi, kui juba on rohkem kogemusi peaväljakul mängimisega, siis ilmselt ei lähe enam niimoodi närvi.»

Kanepi tegi mängu jooksul kaheksa topeltviga ja servis kuus ässa. Lihtvigu kogunes Kanepil 24 ja Jankovicil 22. Mängitud punktidest võitis Jankovic 95 ja Kanepi 82.
«Jankovici võidu võti oli üldiselt pisiasjades – tegin mõned vead, vahel oli natuke ebaõnne,» arutles Kanepi. «Aga kui sain alguse närvidest üle ja mängu käima, oli üsna võrdne matš.»

Karjus pole veel treener

Eurospordi teleülekande ajal näidati ka tribüünil istuvat Silver Karjust, keda nimetati Kanepi treeneriks. «Ta aitab mul liikuda õiges suunas ja temast on väga palju abi olnud, aga ma ei tahaks kiirustada tema treeneriks nimetamisega,» selgitas Kanepi, et Eurospordi poolt Karjusele omistatud tiitel polnud päris vale, aga siiski enneaegne. «Pigem on ta praegu minu abiline.»

Karjus on Kanepit treeningutel juba mõni kuu aidanud, tänu sellele teenis Kanepi vahepeal 15 mängu järjest, muu hulgas alistas endise maailma esireketi Justine Henini ja võitis kaks ITF-sarja turniiri.

Järgmine turniir Kanepi võistluskalendris on 7. juunil algav 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga, muruväljakutel mängitav Birminghami turniir, kus tal tuleb alustada kvalifikatsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles