Noored võtke eeskuju: kulla võitnud Björndalen treenib õhtul juba trenažööril

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: AP/Scanpix

Ole Einar Björndalen on imeline mees – 40-aastasena võitis ta Sotši olümpiamängudel meeste laskesuusatamise sprindidistantsi. See oli talle juba seitsmes olümpiakuld. Esimest ja seni viimast olümpiavõitu lahutavad 16 aastat.

«Võite on omavahel raske võrrelda, kuid 1998. aastal esimest kulda võites, olin tänasest parem,» rääkis Björndalen. «Täna püüdsin kiiresti sõita ja kiiresti lasta, kuid lasin sisse ühe eksimuse. Sõidu käigus oli isegi hetki, kui mulle tundus, et kulla eest ma ilmselt enam ei võitle, kuid suutsin ikkagi anda endast kõik ja tempot hoida.»

Björndaleni võit on seda hinnatavam, et viimati võitis ta tiitlivõistlustel individuaaldistantsi kulla 2009. aastal Pyeongchangi MMil, kus ta tegi sisuliselt puhta töö. Tema viimane MK-etapi võit pärineb aga kahe aasta tagusest ajast.

Norralase visadusel jätkuvalt hiilgaval vormil on ka selge põhjus – suur meister ei tee endale järeleandmisi. Pressikonverentsil tuli jutuks, et vaatamata suurele võidule, kavatseb ta veel täna õhtulgi teha jalgrattatrenažööril kerge treeningu.

«Tegelikult ei tahaks ma ütelda, mida õhtul teen… see on saladus,» lausus Björndalen naerdes. «Aga usun, et vaikselt ikka tähistame olümpiavõitu, kuid võib-olla väntan tõesti ka natuke trenažööril.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles