Pettunud venelased andsid Sotšis sisse protestiavalduse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmedali võitnud Dario Cologna (vasakul, Martin Johnsrud Sundby ja Maksim Võlegžanin heitlevad pronksmedali eest.
Kuldmedali võitnud Dario Cologna (vasakul, Martin Johnsrud Sundby ja Maksim Võlegžanin heitlevad pronksmedali eest. Foto: SCANPIX

Täna Sotši olümpiamängudel kavas olnud meeste 15 km + 15 km suusavahetusega sõidus medalitest ilma jäänud venelased esitasid rahvusvahelisele suusaliidule protesti, sest nad polnud rahul sellega, et nende suusatajat finišis ebaausalt blokeeriti.

Venemaa suusataja Maksim Võlegžanin pidi tänases sõidus leppima neljanda kohaga, kui kaotas pronksiheitluse 0,1 sekundiga. Venemaa suusaliidu protesti kohaselt oli selle põhjuseks asjaolu, et Norra esindaja Martin Johnsrud Sundby vahetas finišiheitluses rada ning blokeeris venelase teed.

Võlegžanin ise jäi juhtunut kommenteerides tagasihoidlikuks. «Kas mulle sõideti ette? Kõik, kes võistlust vaatasid, nägid, et me võitlesime lõpus. Mis juhtus, see juhtus,» rääkis Võlegžanin.

Ühe Norra suusatreeneri info kohaselt andsid venelased küll sisse protesti, ent rahvusvaheline suusaliit ei rahuldanud seda ning seega jääb medal Johnsrudile. Rahvusvaheliste võistlusreeglite kohaselt on raja vahetamine finišisirgel keelatud.

Suusavahetusega sõidu võitis Dario Cologna, teise koha sai Marcus Hellner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles