Venemaal tekkis spekulatsioon Putini sõrmuse ümber

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdimir Putin ja Abdel Fattah el-Sisi
Valdimir Putin ja Abdel Fattah el-Sisi Foto: SCANPIX

Venemaal tekkisid sotsiaalmeedias spekulatsioonid eile pärast seda, kui president Vladimir Putinist avaldati foto, millel on ta parema käe nimetus sõrmes näha sõrmust.

Selle foto avaldas väljaanne Lifenews uudise juures, mis rääkis Putini ja Egiptuse kaitseministri Abdel Fattah el-Sisi kohtumisest.

Terava silmaga ajakirjanikud panid fotol sõrmust tähele ning kohe hakati spekuleerima, kas Putin on kihlunud.

Znak.com avaldas loo, milles öeldi, et sõrmused ilmusid nii Putini kui ka tema uue väidetava kallima iluvõimleja Alina Kabajeva sõrme samal ajal.

Kabajeva parema käe nimetus sõrmes nähti sõrmust Sotši olümpia avatseremoonial, kui naine oli olümpiatõrvikukandja.

Uudis Putini sõrmusest levis Venemaa internetis kulutule kiirusega. Siis aga selgus tõde.

Ilmnes, et Lifenews oli kasutanud Putinist vana fotot, milles ta kannab veel abielusõrmust. Sel möödunud aasta kevadest pärit fotol ei kohtu Putin mitte Egiptuse kaitseministri, vaid Palestiina presidendi Mahmoud Abbasiga. Vladimir Putin oli siis veel Ljudmila Putinaga abielus.

Juhuslikult oli Putinil siis seljas sama ülikond, mis nüüdsel kohtumisel Egiptuse võimuesindajaga. Kohtumine leidis neil kahel juhtumil aset samas kohas – Venemaa presidendi residentsis Novo-Ogarjovos.

Siis aga avaldas Kreml Putini ja el-Sisi kohtumise fotod, millel ei ole Putinil sõrmust näha.

Lifenews esitas siis selgituse, et nad kasutasid arhiivipilti, kuna uuest kohtumisest neil fotosid ei olnud.

Asjatundjate sõnul näitas see Putini ümber lahvatanud spekulatsioon seda, et venelased ootavad uudiseid lahutatud presidendi eraelu kohta. Venemaal levivad juba pikka aega jutud, et Kabajeva on Putini salakallim.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles