Schumacheri peatrauma võis põhjustada kiivrikaamera

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisikene kaamera suusataja kiivri küljes. Just sellist kandis õnnetuse ajal ka Michael Schumacher
Pisikene kaamera suusataja kiivri küljes. Just sellist kandis õnnetuse ajal ka Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Möödunud aasta 29. detsembril suusatades kukkunud seitsmekordne vormel-1 maailmameister Michael Schumacher lebab kuni tänase päevani kunstlikus koomas. Siiani ei ole temale lähedased inimesed suutnud leida rahuldavat vastust küsimusele, miks viis süütu suusatamine eluohtliku peatraumani. Viimase info kohaselt sai Schumacherile saatuslikuks kiivri külge asetatud kaamera.

The Telegraph kirjutab, et Schumacher oli kogenud suusataja, tal ei olnud kukkumise hetkel liiga suur kiirus, tema varustus oli viimase peal ning ta omas kontrolli suusakade üle hetkel, kui väljus ettemärgitud rajalt.

Õnnetust uurinud spetsialistid arvavad, et on leidnud raskele õnnetusele põhjenduse. Nimelt kandis sakslane saatuslikul päeval kiivri küljes pisikest kaamerat, mis võis aga põhjustada kiivri liiga kerge purunemise ning see omakorda tõi kaasa eluohtliku peatrauma.

Nimelt võis kaamera jääda täpselt kivi ja kiivri vahele. Kusjuures GoPro kaamera oli sedavõrd tugev, et jäi täiesti terveks, samas kui Schumacheri pead kaitsnud kiiver tükkideks purunes.

Uurijad on kaamera jäädvustuste põhjal saanud teada õnnetuse üksikasju.

Prantsusmaa septsialistide sõnul analüüsisid nad kiivrist võetud tüki põhjal selle materjali ning uuringute põhjal ei oleks tohtinud kiiver puruneda. Lõplikud uuringute tulemused peaks avalikuks tulema homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles