Rock sai Balti liiga alagrupis kolmanda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rock alistas kodus Samaara Krasnõje Krõlja meeskonna.
Rock alistas kodus Samaara Krasnõje Krõlja meeskonna. Foto: Margus Ansu

TÜ/Rocki korvpallimeeskond võitis Balti liiga viimases alagrupimängus Juventuse 77:62 ning sai alagrupis 8 võidu ja 4 kaotusega kolmanda koha.

C-alagrupi võitis Pieno zvaigzdes 11 võidu ja ühe kaotusega. Järgnesid Prienai Tonybet (10/2), Rock 8/4, Barons kvartals 5/7, Juventus 5/7, Caspij 3/9 ja Valga meeskond 0/12.

Teistest Eesti meeskondades pääses alagrupist edasi vaid A-grupis viienda koha saanud Rakvere Tarvas (4/8).

Mis edasi?

Igast kolmest alagrupist pääseb järgmisesse ringi viis meeskonda ning veel üks parima kuuenda koha saanud meeskond. Edasipääsenud meeskonnad järjestatakse 1.-16. kohani, kusjuures arvestatakse võite/kaotusi ning kohta alagrupis.

Kaheksandikfinaalideks jagatakse meeskonnad paaridesse (1. ja 16., 2. ja 15., 3. ja 14. jne) ning mängitakse kaks mängu.

Kõigi eelduste kohaselt peaks selline kuueteistkümne meeskonna järjestamine andma Rockile 8. positsiooni (eespool oleksid A-alagrupist Pyrinto 10/2 ja Dolphins 9/3, B-grupist Ventspils 10/2, Siauliai 9/3 ja Nevezis 9/3 ning C-grupist Pieno 11/1 ja Prienai 10/2).

Kaheksanda positsiooni saanud meeskond kohtub kaheksandikfinaalis 9. positsiooni saanud meeskonnaga, kelleks on tõenäoliselt Jekabpilsi meeskond. Nii ka on, täna õhtul teatas BBL kaheksandikfinaalide paarid. Need on:

Pieno zvaigzdes - Liepaja, Pyrinto - Tarvas, Ventspils - Lietkabelis, Prienai - Juventus, Dolphins - Barons kvartals, Siauliai - Barsy, Nevezis - Valmiera ja TÜ/Rock - Jekabpils.

Edasi ütleb BBLi juhend, et veerandfinaalis (mängitakse samuti kaks mängu) lähevad kokku kaheksandikfinaalide esimese ja kaheksanda paari võitjad.

Seega, kui Rock võidab kaheksandikfinaalis Jekabpilsi, ootab neid veerandfinaalis tõenäoliselt Balti liiga üks edukamaid (alagrupis 11 võitu ja 1 kaotus), Pieno zvaigzdesi meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles