Eesti epeenaiskond võitis Prantsusmaal MK-etapi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeenaiskond.
Eesti epeenaiskond. Foto: Helen Nelis-Naukas

Eesti epeenaiskond koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk ja Erika Kirpu võitis Prantsusmaal Saint-Mauris toimunud MK-etapi. Finaalis alistas Eesti 45:37 Rootsi.

Rootsi juhtis finaali veel pärast kuut matši kahe torkega, kuid siis võtsid meie omad asja tõsiselt käsile. Esmalt oli Julia Beljajeva rootslannast parem 3, seejärel Erika Kirpu 2 torkega ning ankrunaine Irina Embrich läks rajale Eesti eduseisul 35:32. Tal polnud raskusi kaitses vehelda ja vastane rünnak rünnaku järel mõõga otsa püüda - lõppskoor 45:37 Eestile.

Tuleval nädalal peaks Eesti epeenaiskond tõusma maailma edetabelis kuuendalt kohalt Ukrainast ja Ungarist mööda neljandaks.

Poolfinaalis alistas Eesti kindlalt 45:32 Itaalia. Kaheksandikfinaalis alistas Eesti tulemusega 45:34 Saksamaa. Veerandfinaal Ungari vastu oli dramaatiline - ankrunaine Kristina Kuusk läks maailma teise mõõga Emese Szaszi vastu kolmetorkelises eduseisus, kuid lasi kümme sekundit enne matši 42:42 viigistada. Lisaaja viimastel sekunditel oli siiski Kuusk see, kes otsustava torke tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles