Ott Tänak stardib Mehhikos favoriidina

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Fiesta R5 ralliauto, millega Mehhikos kihutab Ott Tänak
Ford Fiesta R5 ralliauto, millega Mehhikos kihutab Ott Tänak Foto: M-Sport

Homme algaval Mehhiko MM-rallil WRC2 arvestuses kaasa tegevalt Ott Tänakult oodatakse suuri tegusid. Teiste seas peab eestlast oma klassi favoriidiks ka WRC ametlik veebilehekülg.

Drive DMACKi meeskonnas sõitev ja elus esimest korda Ford Fiesta R5 masinal kihutav Tänak pole sellel hooajal veel WRC2 avestuses kaasa teinud, kuid Rootsi rallil saavutatud viies koht tõstis ootused kõrgeks.

Hetkel juhib WRC2 arvestuses ukrainlane Juri Protasov, kellele on kaarti lugenud ka Tänaku endine paarimees Kuldar Sikk. Erasõitjana kaasa tegeval Protasovil on samuti istumise all Fiesta R5.

Äsja isaks saanud Tänak kinnitas wrc.com-ile, et tema eesmärk on võidelda kõige kõrgema koha eest. «Ma pole kunagi varem R5-ga sõitnud. Alguses võtab harjumine aega, kuid plaanis on kiirus üles saada nii kiiresti kui võimalik ja võidelda esikoha eest,» rääkis Tänak. 26-aastase eestlase sõnul ei oodanud ta, et suudab Rootsi rallil nii kiiresti sõita, kuid oli sellest loomulikult meeldivalt üllatunud.

Rootsi ralli võitis WRC2 arvestuses Karl  Kruuda, keda Mehhikos stardis ei ole.

Hetkeseis WRC2 arvestuses: 1. Juri Protasov 35 punkti, 2. Lorenzo Bertelli 26, 3. Karl Kruuda 25

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles