ManU ja Inglismaal sündinud mängumehed

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gibraltari koondise mängijad.
Gibraltari koondise mängijad. Foto: SCANPIX

Suurbritannia meretaguse alana on Gibraltari koondis saareriigiga tihedalt seotud. Nii on mitmed koondislased sündinud hoopis Inglismaal. Samamoodi on mõjutusi saanud kohalik jalgpalliliiga, kus üheks tuntumaks tegijaks on loomulikult Manchester United FC.

Nii võibki mitme Gibraltari koondislase nime tagant leida selle kuulsa klubi nime. 1962. aastal Põhja-Inglismaa meeskonna auks loodud tiim mängib muidugi Gibraltari kõrgliigas, segaduste vältimiseks kasutatakse ka nime Manchester 62 FC (viimati krooniti nad meistriteks 1999. aastal, viimastel aastatel on Gibraltari liigat valitsenud Lincoln). Lisaks koduliigas mängivatele jalgpalluritele on mitu meest pallimas Inglismaa madalamates liigades.

Mängumeeste poolest on praegu Gibraltari nimekaim tegija 35-aastane kaitsja Danny Higginbotham. Manchesteris sündinud mehena on ta karjääri jooksul kandnud nii Manchester Unitedi, Derby County, Southamptoni, Stoke City kui ka Sunderlandi särki. Tuntumatest mängijatest tasub kindlasti mainida ka endist Portsmouthi ja praegust Iisraeli kõrgliigatiimi Bnei Yehuda 25-aastast poolkaitsjat Liam Walkerit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles