Vägev võit: Milano ja Kangur alistasid teistkordselt tiitlikaitsja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur Milano meeskonna eest mängimas.
Kristjan Kangur Milano meeskonna eest mängimas. Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondislase Kristjan Kanguri koduklubi Milano Emporio Armani sai Euroliiga vahegrupis võõrsil magusa võidu, alistades karukoopas 88:86 tiitlikaitsja Pireuse Olympiakose.

Ülipõnevas kohtumises tabas otsustava kaugviske viimase mänguminuti alguses Keith Langford, kasvatades külaliste edu neljale punktile ning sellest lähemale Olympiakos enam ei pääsenudki. Otsustavatel hetkedel mänguaega saanud Kangurile tehti seejuures 12,9 sekundit enne mängu lõppu Milano neljapunktilises eduseisus viga, kuid eestlane tabas kindlalt mõlemad vabavisked. Lõpusekunditel realiseerisid Milano mehed veel vabaviskeid ning ehkki Kostas Sloukas tabas koos lõpusireeniga ülikauge kolmese, see enam mängu saatust ei muutnud.

Kangur viibis kokku platsil 15 minutit ja 15 sekundit ja viskas selle ajaga seitse punkti, eksides vaid ühel kaugviskel. Lisaks võttis eestlane ühe lauapalli, andis ühe korvisöödu ja tegi kaks viga. Milano resultatiivseim oli 20 punktiga Langford. Gani Lawali arvele jäi 11 punkti, Olympiakosele tõid Stratos Perperoglou 22, Georgios Printezis 16 ja Sloukas 13 punkti.

Esimeses omavahelises kohtumises Olympiakosest suurelt jagu saanud Milanol on nüüd vahegrupis üheksast mängust kuus võitu ja kolm kaotust, millega hoitakse kindlalt tabelis teist kohta. Vahegrupi liider on täisedu üheksa võiduga FC Barcelona, kes alistas kodusaalis 93:73 Fenerbahce Ülkeri. Ante Tomic tõi võitjatele 19, Bostjan Nachbar 13 ning Juan Carlos Navarro ja Jacob Pullen mõlemad 12 punkti. Ülkeri parim oli 15 punkti ja 10 lauapalliga Nemanja Bjelica.

Nii Ülkeril kui ka Olympiakosel on nüüd neli võitu ja viis kaotust. Nelja võidu ja nelja kaotuse peal on Ateena Panathinaikos, kes peab oma üheksanda vooru mängu homme alagrupi autsaideri Vitoria Laboral Kutxaga.

Teises vahegrupis tuli Kaunase Žalgiris kodusaalis Justin Dentmoni vedamisel viimasel veerandajal Moskva CSKA vastu peaaegu välja üheksapunktilisest kaotusseisust, ent viimasel rünnakul blokeeris Aaron Jackson Dentmoni kaugviskekatse ja CSKA võitis 88:86. Venemaa klubile tõi Milos Teodošic 16 ja Sonny Weems 15 punkti, Žalgirise poolel kanti Dentmoni arvele 28 (visked väljakult siiski vaid 17st 6) ja Martynas Pociusele 20 punkti.

Kuna Belgradi Partizan alistas võrdselt 21 punkti visanud Saša Pavlovici ja Tarence Kinsey vedamisel 70:55 Müncheni Bayerni ning sai tabelisse teise võidu, langes Žalgiris ühe võidu ja kaheksa kaotusega vahegrupis viimaseks. CSKAl on tabelis vastupidiselt kaheksa võitu ja vaid üks kaotus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles