Rahulik Kanter: teadsin, et vorm on hea

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Raigo Pajula

Pekingi olümpia kettaheite lõppvõistlusele pääsenud Gerd Kanter kinnitas, et esimese katse ebaõnnestumine temas erilist närvilisust ei tekitanud.

Võistluseelsel pressikonverentsil lootis Kanter, et suudab fännide närvide söömise lõpetada. Atleet arvas, et oli lubaduse täitnud, kuna normi täitmiseks ei vajanud ta kolmandat katset.

Rahulikult siiski eelvõistlus ei möödunud. Esimesel katsel maandus Kanteri ketas enne 60 meetri joont.

Sportlase sõnul tõmbusid lihased enne esimest katset kangeks. «Soojenduse ja esimese katse vahele jäi palju aega, ootamine muutis mind kangeks. Sedasi pole aga võimalik kaugele heita,» selgitas ta. «Teise katse ajaks sain end lõdvemaks. Superhea see heide polnud, kuid hea, et läks üle normi.»

Valitsev maailmameister märkis, et läks teisel üritusel püüdma umbes 63 meetrist heidet. «Esimese grupi tulemuste põhjal oli näha, et sellest peaks edasipääsuks piisama,» lausus Kanter. «Tegelikult polnud muretsemiseks põhjust. Teadsin, et vorm on hea ja midagi ikka näppude taha jääb.»

Eesti suurima kullalootuse arvates ei saa eelvõistlusest suuri järeldusi teha. «Tänane ei näita eriti midagi, kuulsin, et ka esimeses grupis ei pannud keegi viimast välja ja kõik heitsid kuidagi krobeliselt,» rääkis Kanter. «Pealegi on olümpia ikkagi eriline võistlus. Kui keegi arvab, et siin heidavad neli meest üle 70 meetri, siis mina kahtlen selles sügavalt. Usun, et kuldmedal võidetakse umbes 69.50ga.»

Kanter oli kindel, et eelpool mainitud numbri vääriline vorm on temas olemas. «Pärast kontrollvõistlust olen teinud kaks treeningut ning need õnnestusid tehniliselt hästi. Meil on omad kindlad pisiasjad, mida jälgida.»

Täna õhtul teeb Kanter veel kerge kangitrenni, homme puhkab ning esmaspäeval sooritab treeninguväljakul paar soojendusheidet. Meeste kettaheite medalid jagatakse teisipäeval.

Lisaks endale pidas ta suurimateks medalikandidaatideks leedulast Virgilijus Aleknat, poolakat Pjotr Malachowskit ning sakslast Robert Hartingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles