Tänak: andsime hea tulemuse käest, ent vigadest tuleb õppida

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Mehhiko rallil.
Ott Tänak Mehhiko rallil. Foto: andre levadinho

Ott Tänak ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta R5) lõpetasid Mehhiko ralli WRC 2 arvestuse neljandal kohal ja võitsid kõik kiiruskatsed, mille nad lõpetasid.

Viimasel päeval möödusid eestlased eelviimasel katsel Gianluca Linarist ja tõusid sellega WRC 2 klassi neljandale kohale. Kolmandal katsel avarii teinud Tänak jätkas järgmisel päeval superralli süsteemis, võites seejuures rallil oma klassi arvestuses kõik kiiruskatsed, millel ta lõpuni sõitis, ning edestades mitmel katsel ka võimsamatel WRC-autodel sõitvaid mehi.

«Viimane päev oli meile eesmärgiga tulla kindla peale lõpuni. Sõitsime rahulikult omas tempos, viimasel katsel saime korra väga kõva vihma aga kui see välja jätta, siis ilma igasuguste vahejuhtumiteta päev,» sõnas Tänak.

«Kokkuvõtteks võib öelda, et andsime käest kindla hea tulemuse, aga tuleb teha vigadest omad järeldused ja tulevikus selliseid asju vältida. Alguses oli raske autoga harjuda, kuid viimasel päeval juba oskasin olukordi oodata ja neid kontrollida. Nüüd tuleb järgmisteks sõitudeks maksimaalselt hästi valmistuda ja maksimaalselt keskenduda. Usun, et kiirus on meil olemas, peame lihtsalt kogu paketi kokku panema ja end autos hästi tundma,» võttis Tänak Mehhiko ralli kokku.

Järgmine ralli, kus Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad on 3.-6. aprillil sõidetav Portugali MM-ralli. Seal on nad stardis M-Sport meeskonna Ford Fiesta RS WRC autoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles