Eestlanna tuli maailmakarika kokkuvõttes kõrgele kohale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisy Kudre.
Daisy Kudre. Foto: Raul Kudre

Suusaorienteerumise MK selle hooaja sari lõppes täna Tjumenis ülipika ühisstardist võistlusega.

Naistest said kaksikvõidu venelannad, kolmas koht läks Soome. Eesti parim oli taas Daisy Kudre, kes lõpetas 23,2 km pikkuse raja 14. kohaga. MK sarja üldkokkuvõttes tuli Daisy Kudre 10. kohale.

Tulemused:

Naised, rada 23,2 km 44 KP

1. Kravtšenko Anastasia Venemaa 2:01:17

2. Rvatševa Tatjana Venemaa 2:01:45

3. Pesu Mervi Soome 2:02:11

14. Kudre Daisy 2:09:40

24. Kaasiku Evely 2:22:00

Startis oli 40 naist. 

Meeste 31,9 km ja 55 KPga rajal õnnestus kogenud Eduard Hrennikovil paar kilomeetrit enne lõppu hea teevalikuga teistel eest ära saada. Hõbeda ja pronksi jagasid omavahel Andrei Lamov Venemaalt ja Hans Jørgen Kvale Norrast.

Tulemused:

1. Hrennikov Eduard Vebemaa 2:29:31

2. Lamov Andrei Venemaa 2:29:58

3. Kvale Hans Jørgen Norra 2:30:04

31. Randman Priit 3:01:48

33. Udam Ilmar 3:05:44

Startis oli 46 meest.

Daisy Kudre sõnul oli tänase sõidu algus raske, kuid mida edasi, seda paremaks läks enesetunne. Kahjuks tulid rajal sisse mõned kaardilugemisvead, mis röövisid võimaluse jõuda kümne parema sisse. Viimasele ringile minnes olid eespoolsõitjad tõusu peal näha, kuid kätte ta neid enam ei saanud. Siiski peab Daisy Kudre selle hooaja MK-sarja kordaläinuks. 

Tjumenis toimunud võistlused said osalejailt väga kõrge hinnangu. «Kõrgetasemeline suusastaadion, mis ei jäänud alla Sotši OMi omale, hästi planeeritud rajad, TV ülekanded, ladus korraldus, ideaalilähedased majutus- ja suusahooldustingimused,» kiitis Eesti koondise treener-esindaja Raul Kudre idanaabrite põhjalikku tööd. 

Võistluste korraldustiimi kuulus ka kaks eestlast, Sixten Sild ja Markus Puusepp, kes mõlemad olid töös rahvusvahelise orienteerumisliidu volinikena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles