Uus peatreener peab tõstma hokikoondise aste kõrgemale

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pilt pärineb Eesti jäähokikoondise mõne aasta taguselt mängult. Tänavu peaksid selles seltskonnas puhuma uued, värskemad tuuled.
See pilt pärineb Eesti jäähokikoondise mõne aasta taguselt mängult. Tänavu peaksid selles seltskonnas puhuma uued, värskemad tuuled. Foto: Toomas Huik

 Eesti jäähokikoondise uue peatreeneri nimi avaldatakse esmalt Soomes ja seejärel Eestis.

Eesti jäähokikoondis on viimastel aastatel jääl hiilgamise asemel paistnud silma negatiivsete sekelduste ja taseme langusega – viimaseks piisaks karikas oli möödunud kevadel ebaõnnestunud MM-turniiri järel koju saabumine, kui peaaegu kogu meeskond ja treenerid olid alkoholiuimas. Alates sellest ebameeldivast seigast on alaliidu president Jaan Mölder tegelenud koondisele uue peatreeneri otsimisega. Täna tehakse tema nimi avalikuks.

Eesti koondise peatreeneri kandidaadina oli pikka aega sihikul Rootsi klubi Varberg Vipersiga seotud spetsialist, kuid sellest variandist ei saanud asja. Lõpuks ei jäänudki Mölderil muud üle kui pöörata pilgud Soome suunas. Eile ei soovinud ta veel uue peatreeneri nime avalikustada, kuna vastavalt kokkuleppele sai treener õiguse avalikustada uudis enne Soomes ja alles seejärel tehakse nimi teatavaks Eestis.

Postimehe andmetel on tegemist «eestlaste klubi» Espoo Bluesi kaudu leitud treeneriga, kelle nimi on vähemalt Soomes väga tuntud. Mölderi sõnul tehakse pikemaajalisi plaane ja seepärast sõlmitakse treeneriga 1+1+1 leping. Esimeseks proovikiviks saab kahe nädala pärast algav MMi 2. divisjoni turniir.

«Eesmärk on selge, järgmiseks aastaks tuleb tõusta aste kõrgemale,» lausus Mölder, andes sellega mõista, et uuele juhendajale sisseelamiseks vaheaastat ei anta. «Koondise kandidaadid on paigas ja tulevane peatreener on põhimeeste tegemistega kursis. Ametlikult on nimekiri veel pikk, kuid sisuliselt on koosseisu pääsejad teada.» Eesti koondis kohtub oma grupis Austraalia, Belgia, Islandi, Israeli ja Serbiaga.

Espoo klubisse kuuluv, ent Soome meistriliiga play-off-seeriat seni kõrvalt vaadanud Roobert Rooba ei soovinud samuti peatreeneri nime avalikustada, kuid andis talle hinnangu kui heale inimesele ja spetsialistile. Ise kavatseb ta koondisega liituda kohe, kui klubi lõpetab Soome liiga kohamängud. Kui aga meeskonnal läheb hästi ja 2. divisjoni MMi ajal mängitakse veel Soome meistritiitli eest, peab ta jääma klubi juurde.

«Koondise ja klubi vaheline dilemma on jäähokis tavaline, kuid sellises olukorras pole mingeid valikuid – klubi on tähtsam, kuna nemad toovad mulle leiva lauale,» sõnas ta. Samas jagus tal koondise tegemiste kohta häid sõnu. «Seekord aetakse asju palju paremini kui varasematel aastatel ja näiteks mind on uue peatreeneri otsingute ja variantidega kursis hoitud.»

Meistriliiga finaalseeria kestab alles ka Eestis. Suure tõenäosusega lõppeb see eeloleval nädalavahetusel. Koondis peaks esimest korda kogunema 3. aprillil, 5. ja 6. aprillil peetakse aga kaks kontrollmängu Leedu koondisega. MMi 2. divisjoni A-grupi turniir algab Serbias juba 9. aprillil. Seega pole hokikoondisel ühistreeninguteks väga palju aega ette nähtud.

Mölderi hinnangul pole see probleem, kuna kõikjal mängitavat riikide meistrivõistluste otsustavaid kohtumisi ja ükski koondis ei saa endale pikka ettevalmistust lubada. «Kokkumänguga ei tohiks probleeme tekkida – näiteks Varbergi Vipersist tuleb meile terve ründekolmik, Rooba peaks aga olema juba sellisel tasemel, et suudab kiiresti kaaslaste ja treeneri nõutava stiiliga kohaneda,» arutles Mölder. «Tänavu peaksime saama koondisse kõik praegused paremad mängijad. Nendega suhtlemisel ja uuele peatreenerile tutvustamisel on suur roll koondise endisel kaptenil Dmitri Rodinil.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles